Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, ihracatın artırılmasında fuarların önemli rolü olduğunu, bu nedenle uluslararası ticarette büyük önem taşıyan bu fuarları kaçırmadıklarını söyledi.

TÜRK MARKALI ÜRÜNLER GÜVEN VERİYOR

Böylesi önemli bir fuara katılarak Türk markalarını tanıtma fırsatı bulacaklarını ifade eden Altunkaya, “Türkiye’de üretilen lezzetlerin dünyanın dört bir yanına ulaştırılması adına ‘Dubai Gulfood 2018’i önemsiyoruz. Türk markalı ürünler güven veriyor. Uzun uğraşlarımız sonucu oluşan bu güveni sarsmamak için çok titiz ve hassas çalışıyoruz. Gıda diğer sektörlere benzemez, küçük hatalar büyük sorunlara yol açabiliyor. Bu gerçekten hareketle kılı kırk yararak çalışıyor ve üretiyoruz” dedi.

ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

“Dubai Gulfood 2018 Fuarı”nın dünyanın önemsediği ve büyük katılım sağlanan önemli bir organizasyon olduğunu belirten Altunkaya, "100’e yakın ülkeden 4117 firmanın katılacağı fuar hem kendimizi tanıtma hem de farklılıkları görme fırsatı sunuyor. Türkiye’den bu yılın ocak ayında 548 milyon 129 bin dolarlık hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi. Bunun 169 milyon 937 bin dolarlık kısmı bölgemizden gerçekleştirildi" diye konuştu.Haber Merkezi