Ticaret Odası bünyesinde 24 yıldır faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından organize edilen “Prof. Dr. Üstün Dökmen İle Kadınlar, Erkekler, İnsanlar” online semineri Türkiye’nin birçok şehrinden katılan bin 400 kişi ile gerçekleştirildi. Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in ekonomik anlamda başarılarının tartışılamayacağını fakat sosyo-kültürel gelişmişlik düzeyinde istenen seviyede olamadıklarını söyledi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” için yürüttüğü kampanya kapsamında düzenlenen ve yoğun ilgiye sahne olan seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Avrupa Birliği 25 Kasım’da, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi için güçlü bir eylem planı açıkladı. Biz de Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep AB Bilgi Merkezi olarak, Türkiye’deki diğer AB Bilgi Merkezleriyle birlikte bu eylem planını yakından takip ettik. Toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalık yaratan etkinliklerimize devam edeceğiz.” dedi.

RAPORDAN ÖDEV ÇIKIYOR

Gaziantep’in ekonomik anlamda başarılarının tartışılamayacağını fakat sosyo-kültürel gelişmişlik düzeyinde istenen seviyede olamadıklarını söyleyen Yıldırım şöyle devam etti: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde hazırlanan ‘81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi’ geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ve biz bu listede maalesef 39. sıradayız. Kurum olarak vizyonumuzu ekonomi alanında ilk 4 ilden biri olmak için belirledik. Bunu başarmak için de 39. sırayı daha yükseğe çıkarmamız şart. Şehrimizin zayıf not aldığı noktalardan biri çalışan nüfustaki kadın oranı… Oda olarak bizim çalışanlarımızın %35’i kadın ancak üst düzey yönetici kadromuz kadın ağırlıklı. Çalışan nüfusun oranları açısından cinsiyet arası farkın en yüksek olduğu iller Kahramanmaraş, Mardin, Gaziantep, Siirt ve Şırnak… Sanırım bu rapordan ödevimizi çıkartıyor, yapmamız gerekenleri iyi biliyoruz. Stratejik planlamalarımızda önceliklerimizden biri olan bu konuda geliştirdiğimiz politika ve projelere daha da önem vereceğiz. Prof. Dr. Üstün Dökmen, yaklaşık 2 saat süren sunumunda; ebeveynlerin çocuk eğitiminde yaptığı hatalı davranışlar, kadın-erkek ilişkileri, kadının dünya toplumlarındaki yeri, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi önemli konulara değindi. Yoğun ilgiye sahne olan seminere Türkiye’nin farklı şehirlerinden 1400 kişi katıldı. HABER MERKEZİ