Sanayi Odası'nın meclis toplantısına katılan AK Parti Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin geleceğin Gaziantep’i için hazırladıkları projelerinden bahsetti.

"Artık kalkınma da demokrasi de yerelde başlıyor. Bir vatandaşın en hızlı ulaşabildiği yönetim anlayışı, yerel yönetimler’’ diyen Şahin, 12 yıl boyunca Anadolu’yu ve yereli güçlendirmeye çalıştıklarını, yasal boyutta ve kaynak bakımından güçlendirdiklerini kaydetti. Katılımcı bir belediyecilik istediklerini vurgulayan Şahin, ‘’Nasıl başaracağız? Bugün nasıl birbirimizi dinliyor ve bu şehrin en büyük gücü ortak akıl olduğunu söylüyorsak, bunu daha da güçlendirecek mekanizmalar ortaya koyacağız. Katılımcı, yerel, saydam, hesap verebilir, adil, demokratik bir yönetim anlayışını tesis edeceğiz’’ dedi.

KENTİN KİMLİĞİ ÖNEMLİ

Bilgi ve teknolojiyi şehirde her yerde kullanacaklarını, 24 saat çalışan çağrı merkezleri ve çözüm ekibiyle hizmet edeceklerini, Kent Konseylerinin kentin kimliği ve gelecek planlamasında rollerini güçlendireceklerini anlatan Şahin, trafik ve ulaşım, imar ve şehircilik projelerin, GSO Meclis Üyeleri ile paylaştı. Ulaşım mastır planını, imar mastır planına paralel yapacaklarını bildiren Şahin, Gaziantep’in kentsel dönüşümde en başarılı şehirlerden birisi olduğunu, ama hala yüzde 70 çarpık yapılaşma bulunduğunu, kentsel dönüşümün maliyetini düşürmek için çok sayıda konuta ihtiyaç olduğunu ve ilk etapta Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) büyük bir uydu kent yapacaklarını ifade etti.

YEŞİL ALAN PROJESİ

Kültür-turizm, sosyal-sağlık, su-kanalizasyon, yeşil alan çalışmalarını da açıklayan Şahin, sanayi ve ticarete ilişkin şunları kaydetti: ‘’Muhteşem bir güç. Ama daha da desteklenmesi lazım. Gaziantep’e lojistik merkez kazandırılacak. OSB’de sadece kullanım amaçlı verilen ham su, yapılacak arıtma tesisiyle içme suyu haline getirilecek. Gaziantep ulusal ve uluslararası fuarlar şehri olacak. Yeni toptancı siteleri yapılacak. Meslek grupları tek merkezde toplanacak. OSB’ne çevre yolarından ve şehir merkezinden ulaşım bağlantıları güçlendirilecek.’’

ÇELİK: TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNE KATKI SUNACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik ise konuşmasında, siyasi ve ekonomik istikrar bulunan Türkiye’nin her geçen gün daha iyiye giden bir ülke olduğunu, esas gücünü özel sektörün oluşturduğunu söyledi. Gaziantep’in büyümesinin, Türkiye’den daha hızlı olduğuna işaret eden Çelik, Fatma Şahin’in siyasi hayatından bahsederken, ‘’Fatma Hanımı ustalık döneminde tekrar Gaziantep’e gönderdik. Fatma Hanımın orkestra şefliğinde, sizlerle işbirliği içinde çok güzel şeyler yapılacağına inanıyorum’’ dedi.

KOÇER: İLKLERİ YAPTIK

Milletvekili Nejat Koçer de "Gaziantep üretim ve ihracatın merkezi olarak Türkiye’de hep ilkleri gerçekleştirmiş bir şehir. Türkiye’nin hep iki katı ortalama rakamları yakalamış bir şehir. Güven ve istikrar devam ettiği sürece; bizler siyasi olarak, sizlerde üreten ve istihdam yaratan insanlar olarak Türkiye’nin büyümesine yeniden katkı sunacağız’’ dedi.

TOPÇUOĞLU: İLERİYE DÖNÜK PROJELER

AK Parti heyetinin sunumlarının bitmesinin ardından, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, kısa sürede hem Gaziantep’in sorunları hem de ileriye dönük projeler konusunda güzel çalışmalar yapıldığını belirterek, önümüzdeki 4 yıl içinde bu projelerin Gaziantep’in vizyonunu ve geleceğini önemli ölçüde değiştirmesini temenni etti.

HAYALİ OLMAYANIN GELECEĞİ OLAMAZ

GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise hayali olmayanın geleceğinin de olamayacağını ifade ederek, ‘’Şuna inanıyorum ki, Gaziantep yapılacak bu projelerle daha öne doğru çıkacak. Teşekkür ediyorum. Ortada konuşmadan çok iş var’’ sözlerini dile getirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Şahin’e hitaben, ‘’Bize verilen sözlerin tutulmasını hep istedik. Sizin de 11 yıllık çalışmanız döneminizde, özellikle bakanlığınız döneminizde, daha önce sizi tanımamız dolayısıyla da elinize aldığınız işi çok başarıyla sonuçlandırdığınızdan eminim. Bunu da çok iyi başaracağınıza inanıyoruz, Allah yolunuzu açık etsin’’ diyerek toplantıyı sona erdirdi. HABER MERKEZİ