Gaziantep'te kiraz rekoltesini artırmak ve üreticilerinin pazar payını genişletmek için pekmezciler birliğinden sonra kiraz birliği içinde düğmeye basıldı.

Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, üreticinin ürününün para etmesi, çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için her ürünün birliği olmasının şart olduğunu söyledi. Sof bölgesinde Türkiye'nin en iyi kirazlarının yetiştiğini, ancak üreticinin kirazı pazarlamada sorunlar yaşadığını belirten Yiğit, "En fazla kiraz Şehitkamil bölgesinde yetişiyor. Şahinbey'de 5-6 köyde kiraz yetiştiriciliği yapılıyor. Kirazda işçilik zor. Birlik olmayınca şehir dışından arayan firmalar fiyatı istedikleri şekilde belirliyorlar. Birlik olsa tek fiyat tesbit edilir ve üretici de emeğinin karşılığını almış olur" dedi.

Gaziantep'te yıllık kiraz üretiminin 400 ton olduğunu, bu yıl fiyatların 3.5-4 TL arasında değiştiğini, birliğin hayata geçmesiyle hedeflerinin bu oranı 800 tona çıkarmak olduğunu söyleyen Yiğit, "Birlik kurmak için düğmeye bastık. Şu anda gerekli prosedürleri yerine getiriyoruz. En yakın zamanda kiraz birliğini faaliyete geçireceğiz. Bu birliğin kurulmasının ardından sıra diğer birliklere gelecek. Amacımız her ürünün birliğini kurmak" diye konuştu. Meral KINACILAR