İş ve siyaset dünyasına Gaziantepspor'un içinde bulunduğu çıkmaz ile ilgili düşüncelerini sorduğumuzda temel görüş, Gaziantepspor'a yazık olduğu noktasında birleşti.

Bakın neler söylediler?

ÇIKMAZ: İŞLERİ ZOR, ALLAH YARDIMCILARI OLSUN

GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz: "Gaziantepspor'a zamanında memleket sahip çıktı. Ama maalesef düştü. Yeni yönetim hayırlı olsun. İnşallah yeni yönetimle takımımızı yeniden 1.ligde görürüz. Gaziantepspor'u tekrar süper ligde görmekten mutlu oluruz. Bunlar dileklerimiz ama tabi biraz zor. Transfer sezonu geçti, eldeki futbolcular satıldı, biraz zor gibi. Yeni yönetim kaynak bulabilecek mi? Bulurlar sanırım, çünkü federasyondan gelecek paralar var. Ama birinci lige çıkmasını, bu sene biraz zor gibi görüyorum. İşleri zor Allah yardımcıları olsun. Bu zor dönemde Gaziantepspor'a sahip çıktıkları için arkadaşları tebrik etmek lazım."

YETKİNŞEKERCİ: BU YÖNETİMLE BİRAZ ZOR

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci: "Gaziantepspor için düşündüğümüz şu; Gaziantep'e ikinci ligde olan iki takım yakışır. Ama maalesef kongreler sürecinde şehirde bir fluluk oluştu. İnşallah hayırlı sonuç alırız diye düşünüyorum. Gönlümüzden geçen bu şehirde iki tane birinci ligde oynayan takımımız olsun. Bunu görmek isteriz, gönlümüzden geçen bu. Ama iyi idare edilirse olur bu. Bununla ilgili beklentimiz var ama çok da ümitli değilim. Bu yönetimin bunu birinci lige taşıyacağı ümidim yoktur. İnşallah olur diyorum. Olursa çok seviniriz. Fakat bu yönetimle biraz zor görüyorum. "

SUCU: YAZIKLAR OLSUN

CHP Büyükşehir ve Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu: "Gaziantepspor çok kötü günler geçiriyor. Bu mevcut yapı ve mevcut yönetimle bu işin yürümeyeceği aşikar. Zaten en son aldığımız duyumlara göre 50 Trilyon borçla karşı karşıya. Bu mali tablo ile bu kulübün gitmesi hiç kolay değil. İnşallah bu takıma sahip çıkacak, kentte söz sahibi insanlar çıkarda Gazianteppor'u tekrar eski günlerine getirirler diye düşünüyorum. Eski yönetimden varsa bir yanlışlık hesabı sorulması gerekir ama olan Gaziantep'e olmuştur. Son dönemlerde mevcut iktidarında üzerinden el çekmesiyle kenti bu şekilde alt sınıfa düşürmüşlerdir, bu çok kötü, yazıklar olsun. Gaziantepspor'un mevcut delegasyon yapısınında sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Bu yapının düzelmesini ve sağlıklı bir delegasyon yapısıyla yeni yönetimin seçilmesini istiyorum.

EKİCİ:HERKESİN KABAHATİ VAR

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici: Gaziantepspor'un durumu iyi değil. Şehir sahip çıkmıyor. Şehir adına yazık. Bu konuda herkes suçlu, takıma sahip çıkmadılar. Şehir takımına sahip çıkmalı, iş buraya getirilmemeliydi. Bu sorunlar daha önce temizlenmeliydi, yani takım düşmeden önce şehir sahip çıkmalıydı. Başından beri herkesin kabahati var, ilk günden sahip çıkılmalı, bu duruma getirilmemeliydi. Küme düştükten sonra artık yapılacak çok fazla bir şeyde yok. Bunu yok edip öbür takımı öne çıkaracaklar.

TAŞDOĞAN: ASIRLIK ÇINAR

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan; “Asırlık çınarın düştüğü hal beni çok üzdü. Gaziantepspor kentin en büyük sivil toplum kuruluşu, bu hale düşürülmemeliydi. Gaziantepspor hepimizin takımı. Bu görüntüler marka şehre yakışmadı, sonu hayırlı olur inşallah.”

HAYRİ SUCU: ENGELLEMEK FAYDA GETİRMEZ

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu; “Kongre gerçekleşse iyi olurdu, engellenmesinin fayda getirmeyeceğini bilmek lazımdı. Kongre yapılmalı kim kazanırsa ötekine saygı duymalı.Kongrenin yapılmaması doğru değil, kayyum nereye kadar görev yapabilir.?”

KAHRAMAN: GAZİANTEP'E YAKIŞMADI

Gaziantep Baro Başkanı İskender Kahraman; “Etik değil, yapılan genel kurul Gaziantep’e yakışmadı. Bu kadar bir şeyi üsteleyip takımı yıpratmanın ne önemi var? Kulüp kimsenin tapulu malı değil. Adaylık sürecinde iki aday değil daha fazla aday çıkmalıydı, her halükarda seçimle biri gelmeliydi. Genel kurul Gaziantepspor’a yakışmadı.” MERAL KINACILAR * TUBA CANPOLAT