Tarihinde ki en kötü günlerini yaşayan kırmızı – siyahlı temsilcimiz, bu sezon Bünyamin Süral ve Faik Demir’in ardından üçüncü teknik adam ile anlaşma sağladı.

İmza töreninde konuşma yapan Gaziantepspor kulüp başkanı Huzeyfe Durmaz;

Oktay Derelioğlu ile birlikte yeni bir adım attık. Bu sezon birinci ligde kalmayı hedefliyoruz, bu doğrultuda Oktay hocamın futbol bilgisiyle ve daha önce5 Gaziantepspor’da oynayan bir futbolcu olarak ahde vefası ile bizim sadece bir telefon ile teklifimizi kabul etti. Kendisine teşekkür ediyorum, İnşallah başarılı olur” dedi.

GAZİANTEPSPOR’UN BÜYÜKLÜĞÜ YERE DÜŞMEZ

Gaziantep’te hala arkadaşlarının ve dostlarının olduğunu açıklayan Gaziantepspor’un yeni teknik direktörü Oktay Derelioğlu, “Onların aracılığı ile Huzeyfe Doğan başkanımda burada olmama vesile oldu. Hem dostlarıma ve arkadaşlarımıza ayrıca başkanıma bana inanarak güvendikleri için çok teşekkür ederim. Bir defa Gaziantep’in büyüklüğü ve ismi hiçbir zaman yere düşmez. Bu kulüp tarihi ve şehri ile çok büyük bir kulüp. Ben en güzel yıllarımı bu kulüpte yaşadım ve tarihinde ilk defa Avrupa’ya giden takımın kadrosunda oynadım o sezon çok başarılı olmuştuk. Tabi ki o yıllar benim için çok önemli bir sezondu ama bu durum, vaziyet ve hal böyle gidecek diye bir kaide yoktur. Bizler karakterimizi, ismimizi, kişiliğimizi ve üretkenliğimizle çalışkanlığımızı ekibimle birlikte ortaya koymaya geldik” dedi.

YENİLİRSEM BİRİLERİNİ YARALARIM

Handikapları konuşmak istemediğini aktaran Derelioğlu, “Handikapları konuşursak işin içinden çıkamayız, oyuncularımla yaptığım toplantıda bunları da açıkladım. Ben mücadeleci bir insanım, bu duruma birileri bir şekilde getirmiştir ama Gaziantepspor büyüklüğünden hiçbir zaman ve hiçbir şekilde bir şey kaybetmez. Eminim ki duyarlı Gaziantepliler ve kişiler, başkanımın nezareti altında bir ses vereceklerdir ve bu takıma el atacaklardır. Ben inanıyorum, gelecek aydınlık günlerimiz olacaktır. Karanlık bence insanın kafa yapısı düşüncesinde ve mantalitesindedir. Ben yenilmeye tahammülü olmayan bir yapıdayım, yenilirsem de birilerini yaralarım, yaralayarak yenilmek isterim. Öyle elimi kolumu aşağıda tutarak yenilgiyi kabullenmeyen bir yapıdayım. Bundan sonra ki süreçte şehirle bütünleşerek taraftarlarımızın da desteğiyle yapabildiklerimizin en iyisini yapmak adına uğraş vereceğiz” dedi.

ZEYTİN DALI UZATIYORUZ

Kadro dışı kalan futbolcular konusunda başkanın kendisine yetki verdiğini belirten Derelioğlu, “Bende kendisinden aldığım yetki doğrultusunda kadro dışı yoktur. Herkese zeytin dalı uzatıyoruz, barışma taraftarıyız. Tabi bundan önce ki yaşanan konuları bilmediğimden dolayı değerlendirme yapmamın da doğru olmadığını düşünüyorum. Bu doğrultuda takımda üç tane tecrübeli futbolcular var yine diğer genç futbolcu arkadaşlarımızla konuşacağız. Bu takım da çok genç oyuncular bulunuyor, 16 yaşında dahi futbolcularımız var ama aslında bu onlar içinde önemli bir fırsat ve erken çıkış yapmak adına bu fırsatı değerlendirmeleri lazım. Onlarda futbol oynayacaklar, onlarda kendi profesyonel hayatlarını düşünmek zorundalar. Ben onların profesyonelce alacakları her karara saygılıyım. Kimseyi zorla oynatamazsınız ve mutlu olmayanı mutlu edemezsiniz. Kendileriyle bire bir de görüşeceğim toplantı da yapacağım. Onun nezaretinde bir karara varacağız ama şuanda kimse kadro dışı değil. Herkes bizim kardeşimiz, dostumuz biz bir ekibiz. Bizim birleşme yapmamız lazım ama bu birleşmede maddiyat ön planda olmayacak” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU