Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Sanayi Odası’na iade-i ziyarette bulundu. Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Şahinbey-Polateli OSB’’ kurma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Hassa-Dörtyol Tünel Projesi sayesinde Gaziantep’in yanı sıra bölge işadamlarının limanlara ulaşımının kısalacağını söyleyerek, "Tünel tamamlandığında Gaziantep’in denize mesafesi 110 kilometreye düşüyor. Gaziantep’e deniz getirmiş olacağız’’ dedi.

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kuruyu Üyeleri tarafından kapıda karşılanan Gezer, ilin sanayisi hakkında bilgi aldı. Sanayi Odası’nın 3 bin 800 civarında aktif üyesi olduğunu belirten Başkan Konukoğlu, Türkiye’nin en büyüğü olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 800 işletmenin faaliyet gösterdiğini, bölgede 120 bin civarında çalışan olduğunu anlattı.

GAZİANTEP'E DENİZ'İ GETİRECEĞİZ

Konukoğlu, geçen yıl 6,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerine dikkati çekti. Sanayinin sorunlarını çözmeye devam ettiklerini ve hayata geçirdikleri yeni projelerle rekabet gücünü artırdıklarını belirten Konukoğlu, Havaalanı Islah OSB’nin yanı sıra Kilis ile Gaziantep şehirleri arasında ‘’Şahinbey-Polateli OSB’’ kurma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Hassa-Dörtyol Tünel Projesi sayesinde Gaziantep’in yanı sıra bölge işadamlarının limanlara ulaşımının kısalacağını, böylece hem zaman hem da maliyetler açısından büyük avantaj sağlanacağını anlatan Konukoğlu, bu projenin gerçekleştirilmesi için Hatay, Kilis ve Gaziantep’in hem milletvekillerinin hem de bakanlarının el ele verdiğini bildirdi. Konukoğlu, ‘’Tünel tamamlandığında Gaziantep’in denize mesafesi 110 kilometreye düşüyor. Gaziantep’e deniz getirmiş olacağız’’ sözlerine yer verdi.

TOPÇUOĞLU'NDAN ORTAK AKIL VURGUSU

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise Gaziantep’in en büyük gücünün ‘’ortak akıl’’ olduğuna vurgu yaparak, şehirde Vali, belediye başkanları, tüm sivil toplum kuruluşları, oda ve borsaların birlik beraberlik içinde hareket etmesinin başarı olarak yansıdığını söyledi. Topçuoğlu, "Her olaya birlik beraberlik içinde sahipleniriz ve çözüm buluruz’’ diye konuştu.

GEZER: YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Kahramanmaraşlı olan İl Emniyet Müdürü Ali Gezer de Gaziantep’i yakından bildiğine dikkati çekerek, ‘’Ben de esnaflıktan geliyorum. Kahramanmaraş’tan gıpta ile bakardık. Sanayileşmeden önce de çalışkanlığı, ticari bilgisi vardı. Gaziantep bölgede bizim için modeldi, sonra da tüm Türkiye’ye model oldu’’ diye konuştu. Gaziantep’in kalkınmanın, sanayinin, ihracatın, istihdamın nasıl olduğunun en güzel örneğini verdiğini belirten Gezer, Sanayi Odası üyelerine hitaben şunları söyledi: ‘’Yaptığınız iş; hem ekonomi hem sanayi hem güvenlik açısından hem de sosyal barışa katkı olarak takdire şayan. Çok güzel projeler gerçekleştiriyorsunuz. Allah gayretinizi artırsın, yolunuzu açık etsin.’’

HABER MERKEZİ