İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, kongre hazırlığı için Ak Parti Şehitkamil eski ilçe başkanı Halil Uğur, Ak Parti Şahinbey ilçe Başkanı Hakan Kurt ve Mehmet Haz'ı görevlendirdiği öğrenildi. Kongre öncesi en çok merak edilen ise yönetim listesinde kimlerin yer alacağı konusu. Parti kulislerinde 50 kişilik asil yönetim listesinde 15 kadın,10 gencin bulunduğu konuşuluyor.

UĞUR, KURT VE HAZ'A ÖNEMLİ GÖREV

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Ak Parti il Kongresi hazırlıkları tamamlandı. İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, oluşturulan kongre hazırlık merkezinde Ak Parti Şehitkamil eski ilçe başkanı Halil Uğur, Ak Parti Şahinbey eski ilçe başkanı Hakan Kurt ve Mehmet Haz'ı görevlendirdi. Kongre hazırlık merkezinde 15 gündür çalışan Kurt,Haz ve Uğur'un çalışmalarını bitirdiği öğrenildi. Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci'nin kongre hazırlığı sorumluluğunu eski iki ilçe başkanına vermesi, bu isimlerin il yönetim listesinde olacağı şeklinde yorumlandı. O nedenle eski ilçe başkanları Halil Uğur ve Hakan Kurt'un listede olmasına kesin gözle bakılıyor.

LİSTE'DE KADIN VE GENÇ AĞIRLIĞI

Yarın yapılacak kongre öncesi en çok merak edilen listede kimlerin yer alıp kimlerin yer almayacağı. Cumhurbaşkanı'nın kadın ve gençlik kotasına büyük önem verdiği, bu nedenle 50 kişilik asil yönetim listesinde 15 kadın, 10 genç partilinin yer alacağı öğrenildi.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Öte yandan Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları kongrenin yapılacağı Karataş Spor Salonu'nu sık sık ziyaret ederek hazırlıkları yerince inceledi. Meral KINACILAR