Büyükşehir, Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli belediyeleri tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın çalışanlarına kahvaltı verildi. Ancak hem kahvaltıda hemde gazeteciler cemiyetinin açılışında bazı gazete sahipleri arasında, resmi ilan konusunda BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay ile karşılıklı tartışma yaşandı. Sabah kahvaltıda devam eden tartışma, öğleden sonra yine devam etti.Bu arada CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici ise, BİK genel müdürüne tepki gsötererek salonu terketti.

Antep Evi'ndeki programa Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin ile Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Basın İlan Kurumu Gaziantep İl Müdürü Emrullah Kaya ile çok sayıda gazeteci katıldı. Fatma Şahin, 'gazetecilerle ikiz kardeşiz' derken, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Mehmet Atalay, Gaziantep basınının istese şaha kalkacağını söyledi.

ÜLKEYLE BİRLİKTE CAMİA DA BÜYÜYOR

Fatma Şahin, gazeteciliğin emek, fedakarlık, yürek, gayret isteyen bir meslek olduğunu belirterek, " Alın teri çok kutsal. O yüzden yapılacak herşey hem yapılanları anlatmak hem yapılacakları anlatmak bizim hepimizin boynunun borcu. Ülkem nasıl büyüyorsa bu camiada öyle büyüyor. Çalışan gazetecilerin de mutlu, huzurlu, onurlu, güçlü çalışma hayatlarına devam etmelerini istiyorum. Zamanın ruhunu yakalamamız lazım. Şu anda bilgi ve teknoloji çağındayız. Bunun gereği sizlerin yükselen omuzlarında devam edecektir" dedi.

YAŞAM KALİTEMİZİ ARTIRMALIYIZ

'Aslında bizler ve sizler ikiz kardeşiz' diyen Fatma Şahin, "Gece gündüz demeden sıcak soğuk demeden yorulma bilmeden bu ülke için hep beraberiz. Güçlü bir beraber kardeşlik bağımız var. Kardeşlik hukukumuz var. Ben 11 yıldan bu yana alandayım. Alanda 11 yıldan buyana ne kadar gayret ettiğinizi görüyorum. Genç gazeteciler ve genç milletvekili olarak başladığımız yolculukta hepimiz artık yaşlandık ve belli bir yaşa geldik. Bizim sizin yaşam kalitenizi yükseltmemiz lazım. Gücümüzü birleştirmemiz lazım 10 yıldan bu yana basın ilan kurulunda yaşananlar genel müdürümüz geldikten sonra çok olumlu yaşanan gelişmelerin üzerine çok daha olumlu şeyleri koymamız lazım" diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Gazetecilerin yıpranma paylarıyla ilgili yeni düzenleme yapıldığını hatırlatan Fatma Şahin, "2011 yılında kuliste milletvekili arkadaşlarımız ile beraber çalışırken sayın başbakanımız genel kurula geldiğinde bir grup gazeteci arkadaşımız yıpranma payı ile ilgili Sayın başbakanım bir gelişme yok mu diye sordular. Gazetecilerin hakkını hukukunu korumamız gerekiyor. Sosyal güvenlik sistemi, çocuklarınız geleceği sizin yaşam kaliteniz, bu emeğinizin karşılığında geleceğe dair umutlarınız hedeflerinizin yeşerdiği bir Gaziantep bir Türkiye için gücümüzü birleştirmemiz gerekiyor. Yeni bir dönemin başlangıcındayız" dedi.

ÖNCE İNSAN

Şahin, Gazeteciliğin önemli bir geçmişi olduğunu, mesleğin örgütlenmesinin 1946 yılına dayandığını belirterek, "Bir grup gazeteci örgütlenmek için valiye gidiyor. Ankara valisi onaylıyor ve cemiyet kuruluyor. kaliteli, tarafsız, bağımsız ve onurlu bir gazetecilik yapmak için çalışmanız. Önce insan diyoruz. Empati yapmak durumundayız. Bu şehir her noktada örnek oldu, bundan sonra da örnek olacak" şeklinde konuştu.

ŞAHİN'DEN KONUT AÇIKLAMASI

Gazetecilere konut projesinden de bahseden Şahin, "Başkanımız bize bir proje gönderdi özellikle konut ihtiyacı ile ilgili ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu bu konuda toplu konut ile beraber bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Bizde mekan konusunda gerekli alt yapı oluşursa toplu konut başkanımız ile beraber bir araya gelip bunu takip edeceğimizi söyledik. Bunun üzerine Ömer beyle bir çalışma yapıldı. Biz o raporu aldık toplu konut başkanımız ile yaptığımız görüşmede bizim için çok önemli olduğunu söyledik. Bizde bundan sonra bu işin üstüne düşeceğiz" dedi.

ATALAY UYARDI

Resmi ilan konusunda bazı gazetecilerin eleştirilerine muhatap olan BİK Genel Müdür Mehmet Atalay, amaçlarının güçlü bir yerel basın, kaliteli bir yerel basın olduğunun altını çizdiği konuşmasında, Gaziantep basınının istese şaha kalkacağını söyledi. Kimsenin kendilerinden satmadıkları gazeteler için satılmış muammelesi yapmalarını beklememelerini istedi. Yerel basından, kamu ilanlarına mahkum bir Anadolu medyası değil, takır takır reklam alan başkasına boyun büküp de, belediyelerden, başka kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarından reklam isteyen değil; gerçekten reklam talep edilen pazarlık payı yükselen gazeteler çıkarsınlar istediklerini belirten Mehmet Atalay, "Biz hakkın gerçekleşmesini istiyoruz. Hiç kimse bizden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü, yardımcıları ya da kontrol kurulu üyelerimizden satmadığı bir şeye 'sattı' muamelesi yapmamızı beklemesin. Satacak durumdasınız, kimden eksiğiniz var. Gaziantep basını istese şaha kalkar. Bugün 2 milyon 300 bin lira Gaziantep basını kamu ilanlarından pay aldı. Böyle bir potansiyelimiz var" diye konuştu. Mehmet Atalay, kahvaltının ardından, cemiyet binasının açılışına katıldı, ardından yerel gazete yöneticileriyle toplantı yaptı. Meral KINACILAR