Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek adına 288 adet 1+1 daire yaptırdıklarını söyledi.

SOSYAL TESİSTE VAR

Başkan Fadıloğlu, konutların 57 metrekareden oluştuğunu belirterek, Daireler 1 oda, 1 salondan oluşuyor. 4 bloktan iki bloğun altında sosyal tesis mevcut. Bay bayan taziye evlerimiz, okuma salonlarımız, el beceri kursumuz, aile hekimliği odamız ve çocuk kreşi bulunuyor. Binalarımız bütün donanımıyla çok nitelikli bir yapıya sahip. Amacımız şehirdeki dönüşüme ön ayak olabilmektir dedi.

KAR MARJI YOKTUR

Geçmiş dönemdeki idarelerin vatandaşın ihtiyacını görmezden geldiğini bunun için vatandaşların barınmak adına bir şeyler yaptığını dile getiren Fadıloğlu, Yerel yönetimlerin vatandaşın ihtiyacını görüp ona göre yönelmesi gerekir. Biz de buna göre hareket edip bu konutları yaptırdık. Bundan sonra 2+1 daireler yapacağız. Projenin tamamı belediyeden çalışan arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirildi. Dışarıdan proje satın alınmadı. Daireleri 30 bin 220 liradan satışa çıkardık. Bunun üzerinde herhangi bir kar marjı yoktur diye konuştu.

İSMİ İLK ÇIKANLARA BİLGİSAYAR

Yapılan konuşmaların ardından kura çekimini yapan Hüseyin Çelik ismi ilk çıkan kişiye diz üstü bilgisayar hediye etti. Başkan Fadıloğlu da çektiği kura sonucunda ismi çıkan vatandaşları tebrik ederek hayırlı olusun dileklerinde bulundu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Kurada ev sahibi olan ve sevinçten kısa süreliğine bir baygınlık geçiren Sıdıka Karadaş, eşinin altı yıldır olmadığını ve kendi ayaklar üstünde durmaya çalıştığını belirterek ? üç çocuğum var çocuk hastanesinde çalışıyorum maddi dururum iyi değil kuradan ben çıkınca heyecanlandım ve çok sevindim bu evleri bizlere hazırlayıp bizi düşünen Şehitkamil Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum? dedi. MUHARREM TÜRKOĞLU