SEV Amerikan Hastanesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ertan Günal, hamilelik, emzirme, yaşlanma, kilo alıp verme gibi nedenlerle göğüslerin küçülüp, sarkabileceğini söyledi. Günal, göğüslerin kadınmar için en önemli güzellik ve özgüven unsurlarından bir tanesi olduğunu belirten Günal, Meme Estetiği, cerrahi ameliyatlar da ilerleyen teknoloji ile birlikte bayanların en çok tercih ettikleri ve en yüz güldürücü ameliyatlardan bir tanesi olduğunu belirtti.

"Kadın hayatının çeşitli dönemlerinde etkisini gösteren hormonal değişiklikler ve dengesizlikler meme dokusunun sarkmasına yol açar" diyen Günal, "Meme sarkmaları, meme toparlama ve meme dikleştirme operasyonu ile düzeltilir. Bu operasyonlar genel olarak tıbbi terminolojide “mastopeksi” olarak adlandırılır. Bazen sarkmayla birlikte meme başında aşırı genişleme oluşur ki bu durum mastopeksi işlemi esnasında gençlikteki normal sınırlarına çekilir" dedi.

SARKMA NEDENLERİ

Günal, Meme sarkmalarının nedenlerini sıraladı. Gebeliğin en önemli etken olduğunu belirten Günal, "Emzirme, Sık kilo alıp vermeler, Yaşlanma, Yerçekimi, Yapınız ve genetik mirasınız. Hormonal faktörler, hormon ilaçları vs. Günümüzün kötü beslenme koşulları sık kilo alıp vermeler, kadınlarda sarkmalar, selülitler ve çatlakların görülme sıklığını artırmıştır. Artık kadınlarımızın kaliteli yaşam beklentisinin artması ve orta yaş kavramının değişmesi bu tip operasyonların sıklığını artırmıştır"

İZSİZ OPERASYON MÜMKÜN MÜ?

Günay izsiz operasyonla ilgili ise şu bilgileri verdi: "İyi seçilmiş uygun olgularda bu mümkün. Bunun için iki farklı yaklaşım mevcut. Birincisi implante edilen taşıyıcı malzeme ile memenin yük çeken bağlarını kuvvetlendirmek. Bu yöntemde eğer büyütme gerekecekse kendi vücudunuzdan alınan yağ transferi ile kombine edilebilir. Böylece aynı esnada vücudunuzun fazla yağ birikimi olan bölgelerinin şekillendirilmesini de sağlayacaksınız. Yukarıda bahsettiğimiz yöntem Japonya, Kore ve Çin’de ırksal özellikler nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir ve “scaffolding mastopexy” prosedürü olarak adlandırılmaktadır. İkinci yöntem koltuk altından girilerek memenin taşıyıcı bağlarının tutunduğu “fasyanın” gerdirilmesi işlemidir. Büyütme gerekmeyen orta derece sarkmalarda kullanılır. Operasyon sonrasında sonuçları hemen görmek mümkündür. Tam olarak şeklin oturması 3 ayı bulacaktır. Zaman içinde şekil daha belirgin hale gelecek erken dönemdeki morluk ve şişlikler kaybolup izler solacaktır"

HABER MERKEZİ