Önümüzdeki süreçte yapılacak olan esnaf sahresine Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağını kaydeden Küsbeoğlu, "Bu kez Dülük’ü tamamen doldurarak esnaf sahresi yapacağız. Bir aksilik olmazsa Başbakanımızın ahilik döneminde esnaf sahremize gelme durumu var" dedi.

ESNAF SAHRESİ MADDESİ KABUL EDİLDİ

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası kongresinde konuşan Ömer Küsbeoğlu, "Esnaf sahresi'nin yapılıp yapılmayacağı maddesi görüşülürken, “Siz yok deseniz de yapacağım ama bu sizing örf ve ananeniz” dedi. Gaziantep'in ahilik kutlamalarında Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Küsbeoğlu'nun kenti öven sözleri üzerine esnaf oy birliğiyle esnaf sahresini kabul etti.

AHİLİK KUTLAMALARINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ

"Ahilik kutlamalarında Türkiye birincisiyiz" diyen Küsbeoğlu, kutlamalarda Dülük'ü tamamen dolduracaklarını söyleyerek şöyle konuştu; "Hangi gün ve ne zaman yapılacağına ise yönetim kurulu karar verecek. Bu kez Dülük’ü tamamen doldurarak esnaf sahresi yapacağız. Bir aksilik olmazsa Başbakanımızın ahilik dönminde esnaf sahremize gelme durumu var."

BAKAN'DAN GAZİANTEP'E ÖVGÜLER YAĞDI

Ahilik geleneğinin Kırşehir'in kökü olduğunun da özellikle altını çizerek Gümrük ve Ticaret Bakanı'nın Kırşehir'den Gaziantep'e övgüler yağdırdığını kaydetti. "Ahilik Kırşehir’in köküdür ve oradan gelen bir kutlamadır. Orada Gümrük ve Ticaret Bakanımız Başbakan’a aynen, “Sayın Başbakanım! Bu iş Gaziantep’e verilmiş. Orada dört dörtlük bir ahilik ve esnaf sahresi yaşadık” dedi" ifadelerine yer veren Küsbeoğlu, "Bu bizim için gurur meselesidir. Gaziantep’in tanıtımı için gurur meselesidir" diye konuştu.

50 ÜRÜN MARKA TESCİLİ İÇİN BEKLİYOR

Görev ve sorumluluklarının oldukça fazla olduğunu belirten Küsbeoğlu, şöyle devam etti; "Bize çok büyük görevler düşüyor. 50 tane daha marka tescili almak istediğimiz ürün bekliyor. Almak üzereyiz. Bu bir başarıdır. Esnaflarımız arasında rekabet istiyorum. Her biri ben senden daha güzel yapıyorum” demeli ve yarışa girmeli." AYŞEGÜL BAĞCI