Tek liste ile seçime giden ve delegelerin oyunu alarak güven tazeleyen mevcut başkan Abdülkadir Arıkan, ekonomik sorunların kendileri yorduğunu, esnafın ucuza iş yaptığını ve emeğinin karşılığını almadığını belirtti.

Küçük Sanayi Sitesi'nde gerçekleştiren Gaziantep Oto Lastikçiler ve Kaynakçılar Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Kongresi'nin divan başkanlığına Oto Makina Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş getirildi. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla yapıldı. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

ESNAFIN EKONOMİK SORUNLARI VAR

Açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Abdülkadir Arıkan, kongrenin bayram havasında geçtiğini ve esnafın güvenini sağlayarak güven tazelediklerini vurgulayarak "açılışımızı gerçekleştirip, oy çokluğunu sağlayıp, kongremizi yaptık. Bugün güzel bir gün. Bizim için bayram. Demek ki, iyi çalışmışız, esnafımızın güvenini sağlayıp, güven tazeledik. Esnafın ekonomik sıkıntısı var. Bir tarafta savaş oluyor. Ekonomik sıkıntı gerçekten bizi yoruyor. Daha güzel günler diliyoruz. İnşallah herşey daha güzel olur. Işlerimiz açılır. Savaş bir an önce son bulur. Şehit vermeyiz. Daha güzel günlerimiz olur inşallah" dedi.

UCUZA İŞ YAPINCA, EMEK BOŞUNA GİDİYOR

Fiyat istikrarlarının olmadığını belirten Arıkan, "Oda olarak mücadele ettiğimiz sektörde pek sorunumuz yok. En başta dediğim gibi işsizlik sorunumuz var. ikinci sorunumuz ise, her geçen gün esnaf sayımızın artması. İş olsa da olmasada esnafımız, çok ucuz sermaye ile dükkan açıyor. Bu konuda bir sıkıntı yaşıyoruz. Fiyat istikrarı yok. Bizim bir fiyat listemiz var. Esnafa bu durumu anlatamıyoruz. Fiyatı aşağı çekiyor, ucuza yapıyor, para kazanamıyor. Bu yüzden de ucuza yapınca emek boşuna gitmiş oluyor. Ucuza satınca da emeğinin karşılığını alamıyor. Üye sayımızda artış söz konusu. 500'ün üzerinde üyemiz var. Bizde öyle kolay kolay aday çıkmaz. Bir gün yeni bir aday çıkarsa bizde inşallah görevimizi teslim ederiz" şeklinde konuştu.

Arıkan'ın yönetim listesinde şu isimler bulunuyor:

Hasan Alan, Mustafa Serdar Köylü, Müjdat İğneler, Fevzi Kılıçoğlu, Hayri Oğan, Zeynel Çürükoğlu.

Denetim Kurulu isim listesi ise şu şekilde:

Yusuf Serdar Nacakgediği, Mehmet Kenan Karagülle, Nihat Aydın.

HABER: AYŞEGÜL BAĞCI