Hrant Dink davasında tutuklu bulunan Erhan Tuncel tahliye edildi. Hrant Dink cinayeti davasının sanığı Erhan Tuncel, yeni yasanın yürürlüğe girdiği saatlerde mahkeme tarafından resen tahliye edildi. Tahliye gerekçesi tutukluluk süresinin 5 yılı geçmesi.

TMK'nın 10. maddesiyle ilgili yetkiyi kaldıran 6526 sayılı yasanın dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullanh Gül’ün onaylamasının ardından yürürlüğe girdi. Bu yasa ile tutukluluk süresi 5 yıla indirildi. Bu çerçevede bazı sanıklar tahliye olmaya başladı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tutuklu sanığı Erhan Tuncel de bu kapsamda tahliye edildi.Tahliye kararı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün akşam saatlerinde alındı. Herhangi bir başvuru olmadan tahliye kararı veren mahkeme, gerekçesinde yeni yasa ile tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesini gösterdi.

İKİNCİ KEZ TAHLİYE EDİLMİŞ OLDU

Erhan Tuncel, Dink suikastinden kısa süre sonra 26 Ocak 2007’de tutuklanmıştı. Tuncel, dava kapsamında yaklaşık 5 yıl 5 aydır tutuklu. Tuncel daha önce de yerel mahkemenin beraat kararı üzerine tahliye edilmişti. Kararın bozulmasından sonra suç vasfının değişme ihtimali üzerine yeniden tutuklanmıştı.

ZİRVE YAYINEVİ KATİLAMININ SANIKLARI DA TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanıkları Emre Günaydın ve Cuma Özdemir'in avukatları, müvekkilleri için tahliye talebinde bulundu. Sanık Günaydın'ın avukatı Niyazi Tokmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu onaylamasının ardından tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak Malatya 3. Ceza Ağır Mahkemesi'ne tahliye talebini içeren dilekçe sunduklarını belirtti. Tokmak, kendisinin Emre Günaydın için, avukat Soner Demirci'nin ise Cuma Özdemir için tahliye talebinde bulunduğunu ve mahkemenin karar vermesini beklediklerini bildirdi.