Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu'nun Kuruluşunun 10. Yıl Kutlaması ve Uuslararası Kongre ve Sergisi ile "Buğday, Un ve Ekmek: Dünü Bugünü ve Yarını" konulu toplantı 13-16 Mart tarihleri arasında Antalya Belek'teki Titanic Deluxe Otel'de yapılacak. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Erhan Özmen, konferansın ana konusunun buğday piyasası olacağını ve etkinliğin şimdiye kadarki en büyük organizasyon olacağını söyledi.

600 DELEGE KATILACAK

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Erhan Özmen, un sanayicileri, tüccarları ve tedarikçileri, değirmen makinacılarını, ekmek ve diğer fırıncılık mamulleri üreticilerini biraraya getirecek olan kongrenin, en az 600 ulusal ve uluslararası delegeyi ağırlayacağını söyledi.

HEDEF KİTLE KATILACAK

Konferansın hedef kitlesinin, un üreten ve un ticareti yapan Türk firmaları, Avrupa, Amerika, Karadeniz, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri, un ithalatçıları, hububat ihracatçıları, buğday alıcıları olacağını söyleyen Erhan Özmen, "Geleneksel olarak kongre çerçevesi dahilinde un üretim makinaları alanında önemli firmalar tedarikçilerin mühendislik şirketlerinin, bankaların, borsaların, tüccarların ve diğer pek çok firmanın temsil edileceği bir sergi yer alacak" dedi.

KONUSUNDA UZMANLAR ÖNEMLİ BİLGİLER VERECEK

Özmen, konuşmacılar ve davetliler arasında hem Türkiye, hem Karadeniz Bölgesi ülkeleri, Uluslararası Değirmenciler Birliği ve Avrupa Un Değirmencileri Birliği, Uluslararası Hububat Konseyi, ABD Buğday Birliği ve önemli ülkelerin kamu ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meteoroloji uzmanlarının yer alacağını belirtti.

UN İHRACATINDA LİDERİZ

Türkiye'nin un ihraç eden bir ülke olduğunu, bugday ticaretinde hem teknoloji hem de mamul kalitesi olarak liderlik koltuğunda oturduğunu söyleyen Özmer, "2005-2013 yılları arasında Türkiye ortalama olarak 2 milyon ton un ihracatı gerçekleştirmiş ve dünya un ticaretinde hep birinci olmuştur" dedi. Meral KINACILAR