Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Gaziantep Enerji Zirvesi’’ yapıldı. Zirvede ‘Yatırımcı Gözüyle Bölgedeki Gelişmeler’ konulu bir sunum yapan Sanko Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, Gaziantep’in geliştiğini, ilerlediğini ve ihracat yaptığını ifade ederek, "Gaziantep’te üreticileri toplarsak, önümüzdeki 3 yıla kadar Gaziantep’in tükettiği enerjiyi Gaziantep sanayicisi kurmuş olacak. Gaziantepli sanayici bunu üretecek ve inşallah bu konuda kendi kendine yeten bir şehir olacağız’’ diye konuştu.

DEVLET YATIRIMI YOK

Gaziantep’te arazi az olduğu için tarım yapılmadığını, hiç devlet yatırımı bulunmadığını ve ‘’devlet yatırımına göz dikip de memur olmayı hiç düşünmediklerini, el sanatlarına yöneldiklerini’’ belirten Konukoğlu, şehirde yüzyıllarca her birinin ayrı kültürü ve gelenekleri olan dört kavimin kardeşçe yaşadığını, ayrıca Gaziantep’in ‘’ortak akılla’’ yönetildiğini ve ‘’tek ses, tek vücut, tek konuşma’’ olarak hareket edildiğini anlattı. Gaziantep insanının kendi memleketine sahip çıktığına işaret eden Konukoğlu, ‘’Gaziantepli toprağına o kadar bağlıdır ki, okuyanı, zengini, sanatkarı, mühendisi, hepsi geri Gaziantep’e gelir. Kalkınmasının ana nedenlerinden birisi de budur’’ diyerek, başarının nedenlerine vurgu yaptı.

VERİMLİLİĞE DİKKAT ETMEK GEREK

Yenilenebilir enerjinin önemine işaret eden Konukoğlu, yatırımcının rüzgar enerjisi gibi güneş enerjisinin de hammaddesine para vermediğini söyledi. ‘’Gaziantep’te sanayiciler enerjiye biraz yöneldi ve şu an bayağı enerji şirketi oluştu’’ diyen Konukoğlu, diğer yandan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin ülkede en fazla elektrik tüketen yerlerden birisi olduğuna dikkati çekti.

RÜZGAN KONUSUNDA AÇIK VAR

Enerji yatırımlarının, enerji ithalatının önüne geçilerek ülkenin kalkınması açısından önemine vurgu yapan Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz yatırımcı olarak enerjiye kıymet veriyoruz, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Mümkün olduğunca yenilebilir enerjiye gitmemizde fayda var. Türkiye’de akarsularda hemen hemen tamamı kurulmuş vaziyette. Ama güneş enerjisi ve rüzgar konusunda çok açığımız var. İnşallah bunlarda da bol bol belgeleri verirlerse, bunlarda yatırımlar meydana gelir diye düşünüyorum.”

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT