Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, güneş enerjisinin ekonomiye kazandırılması konusunda geçen yılın heyecan verici bir dönem geçtiğini, kurulan güneş santrali kapasitesinin rekor seviyeye ulaşmasının yanında çatıların elektrik üretimine açılması için önemli adımlar atıldığını söyledi.

Güneş enerjisi konusunda önemli adımlar atılmasına karşın çatıların güneş panelleri ile dolması için atılması gereken adımlar bulunduğuna dikkat çeken GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Ülkemiz hali hazırda Avrupa’da güneş enerjisinde en büyük potansiyele sahip olan ülkelerin başında geliyor. Güneş enerjisinde adım adım ilerliyoruz. Hem şebeke ölçekli güneş kurulumları açısından hem de çatı potansiyeli bakımından ülkemiz önemli fırsatlar barındırıyor. Güneş enerjisi çatılarda yeterince kullanılamıyor. Yerli, yenilenebilir bir enerji kaynağı bulup bunu uygulamak ve farkındalığını toplumun bütün kesimlerine yaymak zorundayız” dedi.

BİLGİ VERİLDİ

GTO ve GENSED işbirliği ile düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan, Zorlu Solar Teknik Müdürü Halil Oral, Zorlu Solar Direktörü Evren Evcit, ABB Ürün Pazarlama Müdürü Haluk Özgün, Türk Standartları Enstitüsünden Bahadır Akgün ve TurSEFF’ten Seyran Hatipoğlu çatı uygulamalarındaki teknolojik gelişmeler ve kalite kontrol ile çatı mevzuatındaki gelişmeler ve çatı pazarı konularında katılımcıları bilgilendirdi. BÜLTEn