Kasım ayında gerçekleştirilen 710 milyon 129 bin dolarlık ihracat ile Gaziantep’in ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 arttı, en fazla ihracat gerçekleştiren iller arasındaki 5.’liğini sağlamlaştırdı

YILDIRIM: MORAL OLDU

Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, 11 ayda ulaştıkları rekor düzeydeki ihracat rakamının geçilen zorlu süreçte moral olduğunu belirtti. Yıldırım, “2020 yılı her anlamda dünya ve ülkemiz için büyük zorluklar getirdi. Biz Gaziantepliler olarak her şeye rağmen bir çıkış yolu bulmaya, ülkemiz için değer üretmeye devam ettik. Bugüne kadar gösterdiğimiz örnek ihracat performansıyla, Covid-19 salgınına karşı yürütülen başarılı aşı çalışmalarıyla umut ediyorum ki 2021 yılına çok daha mutlu ve umutlu gireceğiz" dedi.

ÜNVERDİ: REKORLA KAPATACAĞIZ

Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Küresel ekonomi ve uluslararası pazarda yaşanan tüm zorluklara rağmen şehrimiz ihracatının aratmasını sağlayan sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı, çalışanlarımızı ve katkısı olan herkesi yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

KİLECİ: İHRACATÇILARI KUTLUYORUM

Kasım 2020’de Gaziantep’ten 709 milyon 933 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Kileci bu rakamla Gaziantep’in, en yüksek Kasım ayı ihracat değerine ulaştığını söyledi. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci kasım ayı ihracat rakamlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Kasım ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ise toplam 167 ülkeye 849 milyon 945 bin dolarlık ihracat yapılmış, ihracat gerçekleştirilen ülke sayısı bakımından Bölgemiz en yüksek Kasım ayı değerine ulaşmıştır.