Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı İslim Arıkan, Gaziantep'in en önemli sorununun alt yapı olduğunu ve adaylardan bu sorunu çözerek ilke imza atmalarını istedi. Arıkan, enerji konusunda yaşanan sıkıntılardan da bahsederek, Gaziantep-I ve Gaziantep-II 154 KV Enerji İletim Hattı'nın 12 mahalleden geçtiğini ve emniyet mesafesi ihlalleri bulunduğundan ve hattın eski olması sebebiyle bir iletken kopması halinde bir facianın doğmasının kaçınılmaz olacağını söyledi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin ve ilçe adaylarının ziyaretinde konuşan Arıkan, rapor sundu. Sıkıntıları anlatan Arıkan, "Yeni imar altyapısı ile eski imarlarda yapılacak bir altyapı değişikliğinde, su, kanal, doğalgaz, elektrik, haberleşme altyapılarına ait Kuruluşlarda koordinasyonu sağlayacak tek bir akıl olmasını umut ediyoruz. Bu hem milli kaybımızı önleyecek, hem insanımızın psikolojisini düzeltecektir" dedi.

CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Gaziantep-I ve Gaziantep-II 154 kV Enerji İletim Hattının bulunduğu mahallere dikkat çeken Arıkan, "Bu iletim hattı 12 mahallede bulunuyor. Bu mahalleler; Atatürk, Aydıntepe, Eyüp Sultan, Güvenevler, İbrahimli, Karacaoğlan, Kocatepe, Nurtepe, Özgürlük, Pirsultan, Yunus Emre mahallesi olup, merkezden geçen hattın uzunluğu yaklaşık olarak 8 km’ dir. Bu mahallelerin bulunduğu yerler, Tesisin yapıldığı tarihlerde Gaziantep imarının dışında bulunmakta iken şu anda merkezi yerleşim yerlerine dönüşmüş ve bu riskler oluşmuştur. 1966 yılında, 477 MCM iletkenli olarak tesis edilen Gaziantep-I ve Gaziantep-II E.İ.H. boyunca emniyet mesafesi ihlalleri bulunduğundan ve hattın eski olması sebebiyle bir iletken kopması halinde bir facianın doğması kaçınılmaz olacaktır. Yaklaşık 8 km’lik bir hat, 12 mahalleden geçiyor, bu mahalleler Şehitkamil Belediyesi'nin yaklaşık nüfusunun % 16'sını oluşturuyor. TEİAŞ’ın, daha önce kamulaştırılması yapılan 8 km'lik hattın terk edilmesiyle bu kamulaştırma bedellerinin nasıl geri döneceğine ilişkin kaygısı bulunmaktadır. Konunun detaylarının TEİAŞ ile görüşülüp çözülmesi, hem emniyet mesafe ihlallerinin ortadan kalkarak halkımızın can güvenliğinin sağlanması, hem de İlimizin görüntü kirliliğinin engellenmesi açısından önem arz etmektedir" diye konuştu.

ENERJİ MÜZESİ İSTİYORUZ

Arıkan, müze konusunda da bilgi vererek, "Şehrimizin Müzeler Kenti olarak anılmaya başladığı göz önüne alınarak Şubemizin de desteğiyle Müzeler zincirine bir Enerji Müzesi’nin ilave edilmesi enerji konusunda tarihi yeniden yorumlamak gelecek açısından fayda sağlayacaktır. Bu konuya ivme kazandırılması için birlikte çalışabiliriz" dedi.

FADILOĞLU MÜJDE VERDİ

Şehitkamil Belediye Başkan adayı Rıdvan Fadıloğlu ise 154 kV hattın deplasesine ilişkin müjdeli haberi vererek, çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. Artık sağlıklı yaşam parkının üstünden geçen 154 kV enerji iletim hattının kaldırılacağı müjdesini verdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT