ÜNİVERSİTE, BORSA İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

En önemli protokol

Gaziantep Üniversitesi’nin iş dünyasıyla işbirliğine yönelik çalışmaları doğrultusunda Gaziantep Ticaret Borsası arasında ortak önemli çalışmaların yapılmasını sağlayacak 4 ayrı projeye imza atıldı. Gaziantep Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep için hayırlı, yeni ufuklar açacak bir protokol imza töreninde olduklarını belirterek, “Gaziantep Ticaret Borsası ile çok önemli 4 işbirliği için protokol imzalayacağız” dedi.

SANAYİ İLE KOLKOLAYIZ

Gelinen süreçte, eğitim metotlarıyla yeni arayışlar içerisine girildiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Coşkun, bunlardan birinin de intörnlük modeli olduğunu söyledi. Coşkun, "Bu anlamda biz çok çeşitli kurumlarla işbirliği yaptığımız üzere bugünde Ticaret Borsası ile işbirliği yapıyoruz. Bugün imzalayacağımız protokollerden bir tanesi iktisadi idari bilimler fakültemizin özellikle sahadaki intörnlük eğitimini kapsayacak bir işbirliği protokolüdür. Mühendislik alanında zaten uyguluyoruz. Orada var olan eğitimimiz sürmektedir. Ama bu sene ilk defa iktisadi idari bilimler fakültemizdeki öğrencilerimizi de sahaya gönderiyoruz. İmzaladığımız diğer protokollerle Teknoloji Transfer Ofisimiz ve Ticaret Borsası arasında değişik projelerle işbirliği sağlanacaktır. Ayrıca, 2016 Dünya Bakliyat Yılı için de Ticaret Borsamız ile bir işbirliği yapacağız.”

GAÜN PARLAYAN YILDIZ

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise, Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’nin ve Gaziantep’in ‘Parlayan yıldızı’ olduğunu belirtirken, “Bir süredir çok önemli çalışmaları gündeme getiren ve uygulamaya koyan Gaziantep Üniversitesi bizim için önemli bir paydaş haline gelmiştir. Gaziantep Üniversitesi’nin bu başarılarını dikkatle izliyor ve mutlu oluyoruz” dedi.

BİLİM ADAMLARINDAN FAYDALANACAĞIZ

Geçtiğimiz aylarda ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında bu ülkedeki sanayi – üniversite işbirliğine tanık olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu ufuk turunda ufkumuz açıldı ve anladık ki Gaziantep Üniversitesi’nin bizim en büyük ortağımız olması gerekmektedir. Üniversitemizdeki hocalarımızdan, değerli bilim adamlarından faydalanmamak, artık ileri gitmek adına intiharla eş değer.”

DESTEK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Konuşmasının devamında, Gaziantep Üniversitesi akademik kadrosunun iş dünyası için önemli bir hazine olduğunun farkına vardıkları, bundan değerlendirmeyi planladıklarını dile getiren Tiryakioğlu, “Bir süre önce ABD’ye bir gezi yaptık. Bu gezide şunu gördüm ki; üniversite ile işbirliği olmadan başarılı olmam mümkün değil. Gaziantep Üniversitesinin 1.5 yıldır başarı ile yürüttüğü ve Türkiye için yeni bir model olan, İntörn Eğitimi Modeli’ni yakından takip ediyoruz. Bizzat bizim kendi şirketlerimizde ve Borsa üyelerimizin şirketlerinde her dönem 5-10 civarında İntörn yerleştirmesi yapıyoruz. Bugün bu uygulamayı borsamız kanalı ile tüm üyelerimize yaymayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra, ortak proje çalışmaları ve Teknoloji Transfer Ofisi ile de başarılı projelere imza atacağımızdan şüphem yok. Ayrıca, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenecek 2016 Bakliyat Yılı programında, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Ticaret Borsası’nı da bu işin merkezine koymak istiyoruz. Böylelikle, hem kentimizin, hem borsamızın, hem de üniversitemizin adını dünyaya duyuracağız. Borsamız ve yine başkanlığını yürüttüğüm Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağ Tanıtım Grubu her zaman üniversitemizin yanında olacaktır.”

HABER MERKEZİ