Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Başkan Dr. Cengiz Bayram, günün 24 saati yaralı hayvanlara hizmet verdiklerini, kedi ve köpek barınaklarındaki hayvanların yanısıra, Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere aç kalmış, sahipsiz kalmış hayvanları doyurmaya çalıştıklarını belirterek, "Biz kamunun işini yapıyoruz. Hem de hiçbir yerden yardım almadan. Ne lüks bir arabam var, ne de lüks bir evim. Arkadaşlarımla birlikte hayatımızı dünyayı bizlerle paylaşan ve dünyada hakları olan hayvanlara adadık" dedi.

BASIN DUYARLILIĞI ARTIRIYOR

Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Başkan ve yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gaziantep'teki basın emekçileri ile yemekte bir araya geldi. Sahan Restoran'da gerçekleştirilen yemeğe; CAHİDE Başkanı Dr. Cengiz Bayram, dernek üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Yemekte konuşan CAHİDE Başkanı Dr. Cengiz Bayram, medyanın önemine değindi. Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ederek başlayan Dr. Bayram, şunları söyledi:"Anayasamızdaki; Yasama, Yürütme ve Yargı erki dışında 4. güç olarak medya biliniyor. Biz buna 5. güç olarak da sivil toplum örgütlerini de koyuyoruz. Şu anda sivil toplum örgütleri ile medya bir araya gelmiş bulunuyor. Bu bizim için çok önemlidir. Çünkü medya, toplumda olan olayların aynasıdır. Bu yüzden basın bizim için önemli. İnsanlardaki duyarlılığın artması ve paylaşılması basın yoluyla oluyor. CAHİDE de gerçekten basın ile çok güzel işbirlikleri yapıyor. Basın camiasına manevi olarak destek vermeye çalışıyor. Basının da CAHİDE'ye ciddi manevi katkıları var. Basın, hayvan hakları konusunda insanları duyarlı hale getiriyor" dedi.

BİR YERDEN BAŞLADIK

Bu dünyada sadece insanlar değil, başka canlılarda yaşıyor. Duyarlı insanlar bunun farkında ve bu canlılarında haklarını iade etmeleri gerektiğinin farkındalar. Hayvan hakları ihlalleri ciddi bir problem. Mahatma Gandi diyorki, 'Bir toplumun değeri insanlara verdiği değerle değil, hayvanlara verilen değerle ölçülür'. Haklarımızı, kaynaklarımızı hayvanlarla paylaşmamız lazım. Bir sıfırdan daha iyidir. Biz biryerden başladık. Kamu yeterince hizmet vermediği için biz şu anda kamunun işini yapıyoruz. Kamunun bizden görevi devralmasını isteriz. Hayvan hakları konusunda yasa var ancak uygulamada yetersizlikler var" diye konuştu.

BELEDİYELERLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMALIYIZ

Belediyenin bazı hayvanları gelişigüzel salıvermesinin tehlike yarattığını, aç hayvanın saldırgan olacağını söyleyen Bayram, "Acaroba köyüne bırakılan hayvanlardan köylü de tedirgin. Belediye bizlerle irtibata geçselerdi, biz bu kısırlaştırılmış hayvanların nereye bırakılması konusunda kendilerine yardımcı olurduk. Ancak arada koordinasyonsuzluk var. Barınakta 150 tane köpeğimiz var, kedi evimiz var. 24 saat yaralı hayvanlara hizmet veriyoruz. Nizip yolunda 12 tane yavru kediyi bir çuvala koyup atmışlar. Bu kedileri de kedi evine getirdik. İnsanlık kaybolmuş" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR