Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ncı yılı kutlamaları kapsamında ilk tören Demokrasi Meydanı'nda düzenlendi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı törende KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep'in İstiklal Madalyası'nı Türk bayrağına taktı.Eroğlu, daha sonra Türk bayrağını öperek alnına koydu. Türk bayrağına takılan İstiklal Madalyası göndere çekildi.

25 Aralık kurtuluş günü kutlamaları Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tören kapsamında daha sonra Şehitler Abidesi ziyaret edildi. Burada Tugay Komutanlığı Saygı Mangası tarafından saygı atışı yapıldı, İl Müftüsü Ahmet Bulut şehitler anısına dua okudu.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene,KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Şehitler Abidesi'ne birer buket çiçek bıraktı.

Şehitler Abidesi'ndeki törenin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,Vali Süleyman Erdal Ata, Garnizon Komutanı 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş,ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Valilik'te tebrikleri kabul ettiler. Havanın yağışlı olmasına rağmen sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı nda başlayan kutlama törenleri İstasyon Meydanın daki törenlerenle devam etti. Yağan yağmura rağmen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,Vali Süleyman Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ak Parti Milletvekilleri, tüm sivil toplum kuruluşları resmi kurum ve kuruluşların daire amirleriyle çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı kutlama törenleri havanın yağışlı olmasına rağmen çoşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde öğrenciler Gaziantep müdafaasını anlatan şiirler okudu. Askeri Erkanın geçişi ise büyük beğeni topladı.