Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu tarafından hazırlanan ve başbakana sunulan ''meslek yasası"na ilişkin konuda destek vereceğini söyledi. Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç, yeni meslek yasasının uygulamaya geçmesi için girişimleri sürdüklerini belirterek, ‘’Federasyon başkanımızla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi makamında ziyaret ettik ve bu konuda destek sözü aldık’’ dedi.

Aytaç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayında olan meslek yasasının uygulamaya geçmesi halinde sektörde devrim niteliğinde bir değişim olacağına ve kalitenin yükseleceğine dikkat çekti.

BAKAN GÜLLÜCE’Yİ ZİYARET ETTİLER

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi makamında ziyaret ettiler. Bakan Güllüce’ye ziyarette yeni meslek yasası hakkında bilgiler verdiklerini ifade eden Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç, destek söz aldıklarını belirtti.

YASAYA İHTİYAÇ VAR

Aytaç, sektörde yeni bir vizyon oluşması açısından meslek yasasına ihtiyaç olduğunu, bu konuda hazırlanan taslak çalışmasını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını belirterek, ‘’Sayın başbakanımız dosyamızı inceliyor. Bu arada bakanlarımızla ve diğer tüm yetkililerimizle görüşmelerimiz sürdürüyor ve önerilerini alıyoruz. Meslek yasası taslak metnini oluştururken, birçok oda ve derneklerin mutabakatı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün de görüşleri alındı. Eksiksiz bir çalışma yapıldı. Şuan sadece sayın başbakanımızın oluru bekleniyor’’ dedi.

SEKTÖR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Hazırlanan ''meslek yasası"na ilişkin taslak metnini uygulamaya başlamasından itibaren sektörün yeni bir vizyon kazanacağına da dikkat çeken Aytaç, ‘’Gayrimenkul sektöründeki olası ekonomik kayıp ve kaçakların önlenmesi, emlak müşavirlerinin hak ettiği kariyer ve unvanı kazanması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, vatandaşların ve meslek mensupların dünyadaki örneklerine bakıldığında benzer hizmetleri en üst noktada alması açısından önemli değişimler yaşanacak. Bu sayede sektörde kalite artacak ve emlak sektörü seçkin meslekler arasındaki yerini yükseltecek’’ diye konuştu.

HABER MERKEZİ