En fazla artışın dağıtım bedelinden alındığını belirten Arıkan, "Bu zamlarda enerjimizin dışa bağımlılığının etkisi olduğu muhakkak, ancak vatandaşlarımıza yüklenen bu fiyat artışlarının, aynı zamanda dağıtım şirketlerince de paylaşılması ve EPDK tarafından kar oranlarının düşürülmesi gerekir" dedi.

ELEKTRİKTE ARTIŞ ORANI 8,8'İ BULUYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun her 3 aylık dönemde elektriğe yapılacak zam için bir değerlendirme yaptığını, elektriğe en son 1 Ocak 2016’da zam yapıldığını hatırlatan Arıkan, "Yeni elektrik zammı 1 Ocak 2018’den itibaren geçerli olacak. 4 kişilik bir ailenin aylık tüketimi ortalama 230 kWh olursa, 1 Ocak 2018`den itibaren yapılan zammın 4 kişilik ailenin tüketimine yansıması yaklaşık yüzde 8,8’i buluyor"dedi.

KAR ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ

En fazla artışın dağıtım bedelinde olduğunu belirten Arıkan, "1 Ekim 2017'ye göre 1 Ocak 2018'de aylık fatura artış oranı yüzde 12,71. Bu zamlar da enerjimizin dışa bağımlılığının etkisi olduğu muhakkak, ancak vatandaşlarımıza yüklenen bu fiyat artışlarının, aynı zamanda dağıtım şirketlerince de paylaşılması ve EPDK tarafından kar oranlarının düşürülmesi gerekir. Ayrıca bu dağıtım bedeli içerisinde bulunan kaçak bedelinin vatandaşa yansıtılması haksızlıktır" dedi.

DAĞITIM BEDELLERİNİN ARTIŞ ORANI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Kalıcı çözümün süratle yerel ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmekten geçtiğini söyleyen Arıkan "Dağıtım bedellerinin artış oranı yeniden gözden geçirilmeli. Ayrıca 2017 kayıp ve kaçak bedellerinin de ayrı ayrı açıklanmasını beklemekteyiz"dedi.