Gaziantep’te yabancı dil eğitimi veren ELBİM Kursu, Almanya’ya gitmek ve ailesine kavuşmak isteyen vatandaşları kavuşturmaya devam ediyor.
Aile birleşim sınavlarıyla yabancı ülkelerde aileleri olan vatandaşları kavuşturan ELBİM Kursu, verdiği 3 aylık kurslarla hizmetini sürdürüyor. Yabancı ülkeye gitme hayali olanlarında hayalini gerçekleştiren ELBİM Kursu, uzman kadrosu ve iyi eğitimiyle vatandaşların tercih yeri oluyor. Yabancı dil eğitimleriyle yüzde yüzlük başarısına başarı katan ELBİM kursu, Gaziantep’in dışında il ve ilçelerden de ilgi görüyor.
Almanca Aile Birleşim sertifika töreninde sınava giren 44 kişiden 43’ü sertifikasını aldı. Sınavda birinci olan Serinay Özduru isimli kursiyere ise başarısından dolayı plaket verildi.
Sertifikasını alan kursiyerlerden 46 yaşındaki Sevim Polar, okumanın ve öğrenmenin yaşı olmadığı belirterek, “ELBİM kursuna geldiğim için çok mutluyum. Burada hocalarımın verdiği eğitimlerden çok memnundum. ELBİM Kursu’nu herkese tavsiye ederim. Yapamam diyordum, korkuyordum ama sonunda başardım” dedi.
Hayata dair yeni şeyler öğrendiğini belirten kursiyerlerden Ayhan Güzel, “Kursa başlayalı 3 ay olmuştu. 3 ay gibi bir eğitim aldık. Bu zaman zarfı kısa gözüküyor ama bizim için uzun bir dönem. Almancayı güzel bir şekilde öğrendik. Hayata dair yeni şeyler öğrenmiş olduk. ELBİM Kursu’nun çok katkısı var. İyi kötü kendimi ifade edebiliyorum” diye konuştu.
Eşine kavuşacağından dolayı mutlu olduğunu belirten Gazel Devrim Özdemir, “3 aydır bu kursa geliyorum. Amacım Almanya’ya gitmek, eşimin yanına gitmek istiyorum. Sonunda bunu başardım. İnşallah eşime kavuşacağım. Buradaki bütün hocalarıma bütün herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kursta aldığı eğitim sonucunda girdiği sınavda birinci olan Selinay Özduru, “3 aydan buyana ELBİM Kursu’na geliyorum. ELBİM Kursu bana büyük katkısı oldu. Altyapımı geliştirdim ve Almanya’ya gittiğimde kendimi tanıtabileceğim kadar bir dilim oldu” açıklamasını yaptı.
Yapılan sertifika töreninin ardından kursiyerler öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.