Mülakat sistemine dair kaygılarının devam ettiğini belirten Parlakçı, “Tüm sonuçlar çarşaf liste halinde kamuoyuna açıklanmalı; adayların yazılı ve sözlü puanları ile başarı sıralamaları şeffaf biçimde paylaşılmalıdır” dedi.

Altan Öymen 93 Yaşında Hayatını Kaybetti
Altan Öymen 93 Yaşında Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

GÜVENSİZLİK YARATIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan idarecilik mülakat sonuçlarının, eğitim emekçileri nezdinde ciddi bir güvensizlik yarattığını söyleyen Parlakçı, “Sonuçlara sadece e-Devlet üzerinden erişilebilmesi, adayların yazılı ve sözlü sınav puanlarını karşılaştırmasını engellemektedir. Bu durum, değerlendirme sürecinin şeffaflıktan uzak ve denetlenemez olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

SONUÇLAR ŞEFFAF BİÇİMDE PAYLAŞILMALI

Eğitim Sen olarak taleplerini sıralayan Parlakçı şunları dile getirdi:”Mülakat sistemi derhal kaldırılmalı; idareci atamaları sadece yazılı sınav sonuçlarına göre, liyakat ve eşitlik esas alınarak yapılmalıdır. Tüm sonuçlar çarşaf liste halinde kamuoyuna açıklanmalı; adayların yazılı ve sözlü puanları ile başarı sıralamaları şeffaf biçimde paylaşılmalıdır. Yargı kararıyla görevine iade edilen eğitim emekçilerinin yaşadığı hak kayıpları giderilmeli, bu kişilere yönelik ayrımcı uygulamalara son verilmelidir.”
Meral KINACILAR ERBEKTE