EĞİTİM, AĞAÇ ALTINDA DA YAPILABİLİR

Bakan Vehbi Dinçerler, eğitimle alakalı yaptığı konuşmada başarılı olmanın koşullarını anlatırken dikkate değer bazı tavsiyelerde bulundu.
Dinçerler'in tavsiye ettiği şeylerin yapılmadığını söylemiyorum. Ama ortaya konanan gayretin yeterli olup olmadığı tartışılır. Yeterli olsaydı o toplantıda herkesin başı dik, gözleri karşıya bakardı!
Eğitim ağaç altında da yapılabilir diye söze başlayan EskiBakan okul ve derslik sayısı kadar öğretmen olgusunun da dikkate değer tutulması gerektiğine işaret ederken Eğitimle ilgili çalışmalarda alınan mesafenin izlenmesi gerektiğini söyledi. Bunu öyle rast gele değil, ciddi ciddi yapılmak zorunda olunduğuna dikkat çekti ve ardından adres gösterdi :
Bunu yapabilmek için önce lokomotif görevi üstlenecek bir olgu oluşturulmalıdır. Bunun için de Belediyelerin, Üniversiteler, Vakıflar ve hatta Sivil Toplum Kuruluşlarının gücünden yararlanılabilir.
Kimseyi kırıp incitmeden, devirip dökmeden konuşan Bakan Dinçerler, görev yaptığı sırada karşılaştığı taleplerden tüyolar da verdi. Bakanlıktan ne isteyecekseniz koltuğunuzun altında isteklerinizle ilgili projeleriniz olmalı. Bu işler öyle rast gele olacak şeyler değildir. Kimden neyi isteyeceğinizi önceden belirlemelisiniz. İstemeyi öğrenmezseniz, istediğinizi alamazsınız...
Gelelim Bakan Hasan Celal Güzel'e. O hiç değişmemiş!

ESKİ BAKAN
GÜZEL'DEN BİR İTİRAF

İtiraf sözü bana ait değil. Hasan Celal Güzel'in kendisi söyledi!
Bakanlığı döneminde çok katı tavır içerisinde olmakla tanınan Bakan Güzel'in bugün olmuş hatırlardan çıkmayan bir sözü vardır.
Şahsi işi için kimse bana gelmesin. Kabul etmem, boşa düşersiniz!
İşte, o Hasan Celal Güzel, hala eskisi gibi. Siyasetle bir alakası olmadığı için rahat konuştuğunu söyleyen eski Bakan Güzel, tıpkı bir Bakan gibi konuştu!
Dinçerler'den sonra çıktığı kürsüde Ben halefim gibi davranmayıp hizmette biraz daha cimri olduğumu itiraf etmeliyim. diye söze başlayan Güzel, eğitim konusunda ne yapılması gerektiğine işaret ederken yararlı şeyler de söyledi, yararsız şeylerde.
Gaziantep'te eğitim için her şeyin yapıldığını anlatanlara küçümser bir tavırla Kusura bakmayın. Benim yirmiyıl önce gördüğüm eksiklikler hala konuşuluyor. Demek oluyor ki, Maliye Bakanı da sizden biri olduğu halde onun gücünden yeteri kadar istifade edememişsiniz. Sizin bakanlık nezdinde yaptığınızı söylediğiniz şeyler burada yapılacak ortak çalışmalarla yapılacak şeylerdir. deyiverdi. Yetmedi, özel okul hizmetlerini küçümseyerek yöneticilerini rahatsız edecek sözler söyledi. Bu konuşması elbette karşılıksız kalmadı. Özel bir okulun yöneticisi olan İbrahim Kaçıran öğretmen, partisi MHP adına söz aldığı konuşmasında Hasan Celal Güzel'i özel okullar hakkındaki sözlerinden dolayı kınadı!

EĞİTİM ŞURASINDA ENGELLİ
YURTTAŞLAR DA SORULDU

Öyle ya da böyle bir toplantı yapıldı. Ne kadar yararlı olacağını bekleyip göreceğiz. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun'un Üniversite adına yaptığı konuşmadan da ders çıkarmak lazım diye düşünüyorum.
Eğitimde yaşanan sorunların eğitimin içinde olanlarca çözüleceği mutlaktır. Yavuz Hoca, kendisinden beklenileni yaparak, Eğitimdeki başarı akademik kazanımlarla anlaşılır. Eğitimde böyle bir eksikliğimizin olduğunu görüyoruz. Gaziantep Üniversitesi olarak eğitimdeki kaliteyi yükseltmek ve akademik kariyer sahibi olanların sayısını artırmak için her türlü iş birliğine hazırız. Üniversitenin imkanlarını bu uğurda sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın demesi toplantıya katılanlar tarafından alkışlandı.
Toplantının sonlarına doğru söz alan konuşmacılar eğitim konusundaki düşüncelerini ve tavsiyelerinin sıralarken, Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender öyle bir soru sordu ki, herkes şaşırıp kaldı.
Başkan Kalender'in sorduğu soruyu ve eğitim şürasından beklentilerini pazartesi günü anlatacağım.