Teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve her an yeni ürünlerin piyasaya sürüldüğünü ifade eden Gülmüş iletişim işletme sahibi Hüseyin Gülmüş ?Vatandaşların son yıllarda en son vazgeçemeyeceği şey teknolojidir. Gaziantepliler teknolojiyi yakından takip ediyor ve özellikle yeni çıkan ürünlere çok büyük rağbet gösteriyor. Bizde bu teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Yeni ürünleri işletmememizde bulundurarak müşterilerimizin beklentilerini karşılaşmak için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca işyerimizde sıfır ve ikinci el cep telefonları satışının yanı sıra tamir işleri de yapıyoruz. Ancak doların yükselmesi işlerimizi yok diyecek kadar düşürdü.? dedi.
Esnaflık yapmanın kolay bir iş olmadığına vurgu yapan Gülmüş, ?Vatandaş kaliteyi ucuza almanın çabasında. Hiç bizleri düşünen yok. Elektrik ve elektronik malzemeler Türkiye?ye dolar bazında gelir. Günümüzde dolarında çok yüksek olması bizleri çok tedirgin ediyor. Çünkü mal alamıyoruz. O yüzden bazı esnaflar dükkanını devren satmayı düşünüyor.Çünkü dolar her gecen gün yükseliyor bizde almış olduğumuz cep telefonları dolar bazıyla aldığımız için her gün farklı bir fiyata müşteriye satmak zorundayız?.
Doların her gecen gün yükselmesinden dolayı işlerinin olmadığını belirten Kemal Kara, ?Ben 18 yıldır cep telefonu satıyorum ve son 6 aydır işler çok kötü, işler olmadığı için dükkanı satmak zorundayım.Vatandaşlar doların yükselmesi telefon fiyatlarını da etkiliyor. Alıcı bulursam işyerimi uygun fiyattan devretmeyi düşünüyorum. Bu sektörün ne olacağı hiç belli değil kumar gibi, onun için biran önce daha fazla zarar etmemek için işyerimi kapatacağım.? diye konuştu.