Dikkat! Kart onayı ve MTV'de son gün...

Tüketiciler dikkat! Kartlarla internetten alışveriş yapabilmek için verilecek onayda ve MTV'nin ilk taksit ödemesinde bugün son gün.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a, ardından da 31 Ocak'a uzattığı internetten kredi kartıyla alışverişe tanınan onay süresinde sona gelindi. Bugün sona erecek işlemle ilgili BDDK, yeni bir süre uzatımı olmayacağını açıklarken, bankalar da dün itibariyle onay vermeyen yaklaşık 14 milyon kartın sahibine mesajlarla son çağrıyı yaptı. BDDK'dan alınan son rakamlara göre Türkiye'de 45 milyon banka kartı bulunuyor. Bu 45 milyon kart içinden en son 31 milyon kart için talep alındığı belirtişmişti.

Online alışveriş onayı için 3 yöntem bulunuyor. Kullanıcılar bankanın mobil uygulama veya internet sitesinin ayarlar kısmından, telefonla (Arama ya da SMS) veya şubeye giderek bu işlemi gerçekleştirebilecek. Otomatik ödeme talimatları ise kapsam dışı kalacak. Yani bankaya onay verilmese dahi daha önceden verilmiş otomatik ödeme talimatları yeni uygulamadan etkilenmeyecek.

MTV'DE İLK TAKSİT ÖDEMESİ

Öte yandan yılda iki eşit taksit olarak ocak vetemmuz aylarında ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksit ödemesinde son tarih de bugün doluyor.

Ödemeler gib.gov.tr adresinden veya banka şubelerinden yapılabiliyor.