Demirci'nin yönetim kurulu Serdari Dalsüren, Abdulkadir Haluk Bulgur, Oğuzhan Çalman, Nurhan Tutkun, Handan Büdeyri ve Nida Şeyma Çevik'ten oluştu.

710 üyesi bulunan Eczacı Odası'nda hafta sonu seçim heyecanı yaşandı. Eczacı Odası toplantı salonunda yapılan kongreye çok sayıda eczacı katıldı. Divan Başkanlığını Güven Sipahi ‘nin yaptığı kongrede açılışı konuşmasını yapan oda Başkanı Ecz İrfan Demirci, “Gaziantep Eczacı Odası 61 yıllık geçmişe sahip , gittikçe genişleyen , büyüyen ,kendini geliştiren bir kurum . Bu kentte ve Türk Eczacıları Birliği içinde önemli bir yere sahip meslek odası" dedi.

30 MİLYAR LİRA CİRO BEKLENİYOR

“Dünyadaki gelişmelerin her sektör gibi kendi sektörlerini de etkilediğini belirten İrfan Demirci, "Küreselleşmenin geldiği nokta , sosyal güvenlik sistemleri ve politikaları , sağlık sistemi dönüşümler , insanın ortalama ömründeki uzama , akıllı ilaç , inovasyon , kişiye özgü ilaç bunların hepsi bizim mesleğin yapılış biçimini etkiliyor. Çünkü her şeyden önce ilaç önemli bir ürün. Dünya ilaç cirosu 1 Trilyon dolara yakın bir rakam . 2017 SGK ilaç ödemesi 22/23 milyar lira arası olarak gerçekleşmesi bekleniyor. 2017 yılı toplam eczane cirosu ise 30 milyar lira olarak bekleniyor. Türkiye kutu ilaç tüketimi ise 2,1 milyar kutuyu aştı.Bunlar bir sağlık ürünü olan ilacın ekonomik tablosu. Rakamlar böyle olunca ilacın eczaneye yansıyan bölümüne yani , geri ödemesi , fiyatlandırılması , ödenmemesine reçeteli reçetesiz olacağı üzerinde sosyal güvenlik politikaları , sağlık politikaları etken bir hale geliyor" diye konuştu.

ÇARESİZ HASTALARA ÇARE

Bu etkinliğin zaman içinde eczacı üzerinde bir baskı unsuru haline gelebildiğini dile getiren Demirci, "Karlılıklar düşebiliyor , ilaç eczaneye girmeden günübirlik , ruhsatsız ilaç diye ayakta olduğu halde hastanelerde sunulabiliyor , eczanede reçetesiz hale gelebiliyor , eczane dışına çıkabiliyor , eşdeğer olduğu halde eşdeğer olarak görülmüyor , eşdeğer olmadığı halde eşdeğer olarak görülüyor . Ekonomik yanı dışında bu gün ilaç gittikçe artan bir biçimde teknolojik bir ürün haline geliyor. Akıllı ilaç, genetik kodlardan hareketle üretilen kişiye özgü ilaç , kontrollü salınımlı ilaçlar ,bunlarda ileri teknoloji ile inovasyonla üretilen bugünden geleceğe etkinliği ,tüketimi artacak olan ilaçlar .
Bu ilaçlar insanlığa daha iyi sağlık koşulları sunuyor , hastalıklardan koruyor , çaresiz hastalıklara çare haline geliyor" dedi.

KENDİMİZİ EĞİTECEĞİZ

'Yeni dönemde gelişmeler ve baskılara karşı kendimizi geliştireceğiz ve de güçlendireceğiz' diyen Demirci, "Bu yüzden birincil olarak örgütlü yapımıza güçlendireceğiz . Bu örgütle var olduğumuzun bilincinde olacağız. İkinci olarak , meslek etiği , deontolojik ilkeler konusunda duyarlı olacağız. Üçüncü olarak kendimizi eğiteceğiz. Akademik yanımızı meslek içi eğitim programları ile güçlendireceğiz. Son olarakta ‘‘ halk sağlığına bir sağlık meslek mensubu olarak katkılar koyacağız .’’ dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ezcacılar dün sandık başına gitti. Yapılan seçimde İrfan Demirci, çok sayıda üyenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Demirci'nin yeni yönetimine, Serdari Dalsüren, Abdulkadir Haluk Bulgur, Oğuzhan Çalman, Nurhan Tutkun, Handan Büdeyri ve Nida Şeyma Çevik seçildi. Denetim Kuruluna Handan Özbay Büdeyri, Güler Dinçer ve Serap Çelikel seçilirken, Haysiyet Divanına ise Selma Zübeyde Müftüoğlu, Abdurrahman Yavuz, Ahmet Özkorkmaz, Yasemin Arzu Ekmekçi ve Bahar Aksoy Toprak seçildi. Meral KINACILAR