Mete, "dersin ve çalışma zamanın en iyisini yapacağız. Eğlenirkende en iyisini eğleneceğiz. Bu nedenle tatilde ailenizle sinemaya, tiyatroya ve özellikle müzelere gidin. Aynı zamanda kitap okuyun ve futbol oynayın” dedi.

Okul Müdürü Evren Alper Gürler, Müdür Yardımcıları Mahmut Ünlü ve Abdullah Yıldız tarafından karşılanan Mete'ye çiçek takdimi yapıldı. Mete, beraberinde Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile gittiği Empati İlkokulu'nda öğrencilere ailelerle vakit geçirme tavsiyesinde bulundu.

ANNE VE BABANIZLA KİTAP OKUYUN

Öğrencilere kitap okuma tavsiyesinde de bulunan Mete, "Anne ve babanızla günün belli saatlerinde kitap okuyun. Aynı zamanda onlardan ellerindeki telefonu bırakmalarını isteyin. 15 günde eğlenmenizi ve ailenizle zaman geçirmenizi istiyoruz. Milli Eğitim Bakanımız bu mesajı yayınladı. Bizde aynı şey istiyoruz. Allah hepinize zihin açıklığı versin. İnşallah çok iyi yerlere geleceksiniz. Biz buna inanıyoruz ve güveniyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizde kendizle gurur duyun” şeklinde konuştu. Öğrencilere tek tek karnelerini takdim eden İl Milli Eğitim Müdürü Mete, öğrencilerden; emek veren öğretmenleri, anne ve babaları için alkış istedi.

578 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Mete, "İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarımızda eğitim gören 511 bin Türk, 67 bin Suriyeli öğrenci olmak üzere toplam 578 bin öğrencimiz karnelerini alıp yarıyıl tatiline girdiler. Eğitim süreci içinde bir dönemlik çalışmanın hem kısa bir tatille ödüllendirilmesi hem de bu sürecin değerlendirilmesi anlamlarını taşıyan karneler unutulmamalıdır ki sadece 5 aylık bir dönemin performansını ortaya koymaktadır. Bu nedenden dolayı olumsuz göstergelerin olduğu karnelere yaklaşımımız öğrencilerimizin gelecek adına olan bütün motivasyonlarını etkileyecektir. O yüzden çocuklarımızın başarı veya başarısızlıklarına bütünsel olarak yaklaşmalı, onları olumsuz etkileyecek söylemlerden kaçınmalı, daha yapıcı, geleceğe dönük ve motive edici bir bakış açısı ile durum değerlendirmesi yapmalıyız" dedi. Ayşegül Bağcı