Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı parklarda oyun gruplarını yeniledi. Çocukların bedensel ve ruhsal gelişimi dikkate alınarak tasarlanan mekanlara konulan oyun grupları aynı zamanda çocuğun algısal ve bilişsel gelişimini de hızlandırıyor.
Yapılan çalışmalarda kapsamında, Düztepe, Mizmizlioğlu, Göllüce, Mehmet Annaç, Ata Park, 75. Yıl Parkı, 17 Nolu Cadde Parkı, 100. Yıl Parkı, Uzay Park ve Hobi Bahçesindeki oyun grupları yenilendi. Çocukların gelişimi, kalıtım ve çevre koşulları ile oluşmakta, aynı zamanda bu gelişimde mekan ve mekan donatı elemanlarının etkisi de büyük rol oynuyor.
Çocukların bedensel ve ruhsal gelişiminin dikkate alınarak tasarlanan mekanların, çocuğun algısal ve bilişsel gelişimini hızlandırdığını ifade eden Park Yönetim Şube Müdürü Banu Gökçek, bu bilinçle çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini olumlu etkilediğini, bu açıdan parklara büyük önem verdiklerini söyledi.
Gökçek, “Eski demir oyun grupları yerine polietilenden yapılmış, çocuklar için daha güvenli ve daha sağlıklı olan oyun grupları alanlarda yerini aldı. Ayrıca parklarda farklı tasarımlarıyla herkesin dikkatini çekecek olan oyun grupları da kuruldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm parklardaki oyun grupları yeni ve özel tasarım oyun gruplarıyla yenilenmiş oldu” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce tüm parklarda yeni model halatlı oyun grupları kurduklarını, çocuklara farklı eğlence alanları oluşturduklarını hatırlatan Banu Gökçek, yine yapılan çalışmalarla 10 parkta 10 yeni oyun grubunun çocukların hizmetine sunulduğunu kaydetti.
Banu Gökçek, çocukların daha güvenli ve daha eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini ve parklara yeni çehreler kazandırmak istediklerini vurguladı.