uyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, yatırım aracı olan altının son yıllarda teknolojiye yenilmeye başladığını, eskiden özel günlerde insanların tercihi altın olurken, bugün bunun yerini cep telefonlarının aldığını söyledi.

CEP TELEFONU REVAÇTA

Altının düğün ve nişan törenleri dışında özel hediye sıralamasında ilk sıradaki yerini teknolojik ürünlere bırakmaya başladığını belirten Sedat Özdinç, “Bin liralık yüzük, bilezik alıp götürdüğün zaman bile insanlar memnun olmuyor. Fakat, bir tane cep telefonu götürdüğün zaman çok memnun oluyor. Yavaş yavaş altın teknolojiye yeniliyor” dedi.

ALTIN EN GÜZEL YATIRIM ARACI

‘Eskiden yılbaşında, sevgililer gününde müthiş işimiz olurdu’ diyen Sedat Özdinç, “Eskiden özel günlerde mücevher satardık fakat, şimdi cep telefona aypetler çıktı, ayfonlar çıktı. Bunlardan dolayı sektör kan kaybeiyor. Altın aslında çok güzel yatırım aracı. Hiçkimse gelip bana borca altın ver demiyor. Doların, euron var mı diyor. Veriyorsunuz. Fakat altını kimse borç isteyemiyor, onun için altın her zaman çok güzel yatırım aracıdır” diye konuştu.

ALMANYA’NIN EKONOMİSİ BİZDEN KÖTÜ

Almancı döneminin bittiğini, Türklerin artık Amanya’da düğün yaptığını söyleyen Özdinç, “Almanya’nın ekonomisi Türkiye’den çok daha kötü. Zaten evlenenler de artık eskisi gibi kemer, kordon setti, 12 çift bilezik almıyor. Bunlar tarihe karıştı. Bir alyans, iki çift bilezik alıyorlar. Buda bizi iş hacmi yönünden çok yormaya başladı” dedi. Meral KINACILAR