Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, ‘25.Vergi Haftası’ nedeniyle Gaziantep Vali Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, Vali Ata’ya Gaziantep ile ilgili vergi durumu hakkında bilgiler verdi. Gaziantep’in vergi gelirleri bakımından 11. sırada yer aldığını belirten Çember, daha büyük firmaların Gaziantep’te olması halinde ilk 6. sırada rahatlıkla yer alınabileceğini belirtti.
Çember, “İl olarak vergi gelirleri bakımından şuan 11 sıradayız. 11. sıradan 10 doğru ilerledik ama bundan 4 yıl önce 14’cü sıradaydık. Özellikle bu kriz döneminde diğer illerdeki vergi gelirleri yerinde sayarken Gaziantep ortalama olarak her yıl Türkiye ortalamasının iki katına yakın büyüdüğü için vergi gelirlerindeki artış 14’cü sıradan 10. sıraya geldi. Burada dikkat etmemiz gereken bir hususta burada bir kamu iktisadi teşebbüsün olmaması, büyük akaryakıt firması, sigara fabrikası veya otomobil firmasının olmaması ödenen vergilerin daha alçakta kalmasına yol açıyor. Bunlardan biri olsaydı Gaziantep belki 6. sıralara çok daha rahat çıkabilecekken sadece kendi öz kaynaklarıyla toplana vergilerle 10. sıradadır” dedi.
Gaziantep Vali Erdal Ata, ülkenin gelişmesi açısından vatandaşın vergi vermesi gerektiğini belirterek, “Tabi ki vergi vermek her Türk vatandaşının boynunun borcudur. Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımız nasıl ki devletten eğitimden, sağlığa, adaletten, güvenliğe alt yapıdan daha bir çok hizmet alanında devletten hizmet bekliyorsa bu yapılan hizmetlerde vatandaştan toplanan vergilerle yapılıyor. Biz devletimize vergimizi tam olarak verebilmeliyiz ki devletten bunun karşılığı hizmet bekleyelim” diye konuştu.
Yapılan açıklama sonrası ziyaret, basına kapalı devam etti.