Çeled Uşaglar Tiyatrosu kurucusu Orhan Uslu, 2009 yılından bugüne kadar 21 farklı oyunu 120 defa sahnelediklerini toplamda ise 70 bin seyircinin izlediğini açıkladı.

Ayıntap Kültür Sanat Derneği’ne bağlı olarak kurulan Çeled Uşaglar Tiyatro ekibi Türkiye ve Avrupa’da yaşayan Gazianteplilerin beğenisini kazandı. 2009 yılından beri faaliyet gösteren Çeled Uşaglar Tiyatro ekibi kurulduğu günden beri sahnelediği Antep Ağzı oyunlarıyla profesyonel tiyatrocuları aratmıyor.

ARVAD YOG, AHIL YOG

Çeled Uşaglar Tiyatro ekibi son olarak ‘Arvad Yog, AhılYog’ isimli iki perdelik komedi oyununu sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu’ndaki oyun resmen gülme krizini soktu. ‘Arvad Yog, AhılYog’ tiyatro oyununu Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu, Sarıgüllük Mahalle Muhtarı Sait Biner ile çok sayıda izleyici katıldı. Gaziantep’te kadınlara verilen önemin mizahi bir dille anlatıldığı iki perdelik komediyi izleyiciler ayakta alkışları. Oyun sonunda Şehitkâmil Kaymakamı Aydın, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Erzin ile Sarıgüllük Mahalle Muhtarı Biner, Başkan Uslu’yu tebrik ederek çiçek takdim ettiler.

TİYATROYLA GAZİANTEP KÜLTÜRÜNÜ ANLATTIK”

Ayıntap Kültür Sanat Derneği Başkanı ve Çeled Uşaglar Tiyatro kurucusu Orhan Uslu, oyunların tamamında, salonun tıka basa dolu olduğu anımsatarak, seyircinin ilgisi karşısında çok mutlu olduklarını söyledi. Gazianteplilere tiyatro aracılığıyla kent kültürünü ve mirasını yaşatmak adına tanıtmanın hak ve gururunu yaşardıklarını kaydeden Uslu şöyle konuştu: “Gaziantep halkının misafirperverliği, yardımseverliği ve engin gönüllü oluşu sanat sevgisine öyle bir işlemiş ki. Mesleğimizi icra ettiğimizde duyduğumuz haz ve sevinci kelimelerle dile getirmemiz imkânsızdır. Bugüne kadar 2 bin kişiye tiyatro eğitimi verdik. Kültürümüzü ve sanatımızı yaşatmaya çalıştığımız bu kutsal yolda hem salonlarımız tıklım tıklım doluyor, hem de sosyal medyada haftalık ortalama 5 Milyon kişiye ulaşıyoruz. Bizleri bugünlere sizler getirdiniz, siz bu salonlarda var olduğunuz sürece biz de sahnelerde olmaya devam edeceğiz.