Partililer ne diyor? Bunu vatandaşa canlı yayın aracılığıyla anlatalım” dedi. Mehmet Yılmaz ise, bu talep karşısında “Genel merkezimiz uygun görürse neden olmasın” dedi.

VATANDAŞA ANLATALIM

Umut Yılmaz, 90’lı yıllarda siyasi liderlerin tartışmalarının bugünde yapılması gerektiğini belirterek,"Biz hiçbir zaman AKP’yi, MHP’yi ve HDP’yi, Türkiye’de düşman gözüyle görmedik. Fakat AKP ne diyor? CHP neye karşı çıkıyor? HDP ne demek istiyor? Bunu birilerinin vatandaşa anlatması lazım. Bu nedenle sizden özellikle basın mensuplarının önünde televizyon karşısında bir canlı yayın programı istiyorum. Sizde benim gibi gençsiniz, konuşacak çok şeyimiz var. Bizler anlatalım istiyoruz.” dedi.

YILMAZ: BAĞIMSIZ HAREKET EDEN TEŞKİLAT DEĞİLİZ

ŞMehmet Yılmaz ise, bu talep karşısında şunları söyledi: “Umut Başkanımızın canlı yayın talebi ile ilgili şunu söylemek isterim. Bizler, tabiki bağımsız hareket eden teşkilat değiliz. Bizimde bağlı olduğumuz genel merkezlerimiz var. İstişarelerle partimizin izlediği bir yol haritası var. Bu noktada uygun bulunursa neden olmasın deriz. Siyasetin gençleşmesini istiyoruz. 35 yaşında bu göreve bize uygun gördüler. Bizde inşallah, bu görevin hakkını vermeye çalışacağız. Arkamızdan gelen kardeşlerimize, Umut başkanımız ve biz güzel örnek oluruz. Biz kesinlikle nefret diline karşıyız. Sevgi dilini kullanacağız. Bu tablonun Türkiye geneline yayılması temennimdir.”

KARANLIK YARINLARA EL ELE GİDECEĞİZ

Mehmet Yılmaz zorlu bir dönemden geçtiğimizi de dile getirerek, “Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında, terörle mücadele ettiğimiz bir süreç yaşıyoruz. Bu dönemlerde bir ve beraber olmalıyız. Bizim vatanımızı, milletimizi 15 Temmuz Darbe girişimi ile bölmek isteyenler, emellerine ulaşamadı. Fakat yanı başımızda bir terör devleti kurarak gerçekleştirmek için mücadele etmektedirler. 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında, yaşadığımız milli birlik ve beraberlik ortamını ve ‘yeni kapı ruhunu’ her zaman yaşatmak gayreti içerisindeyiz" dedi. AYŞEGÜL BAĞCI