Oğuzeli Kaymakamlığı’nın köy okullarına yapmış olduğu çevre düzenlemeleri ile çamurlu okul bahçeleri artık tarihe karıştı.
Oğuzeli Kaymakamlığı, köy çocuklarının dinlenme saatlerinde daha düzenli ve temiz bir ortamda verimli zaman geçirebilmeleri amacı ile okul bahçelerine kilit taşı döşemesi, futbol sahası ve oyun alanları yaptı. Çamurlu yollardan zorlu şartlar altında okullarına giden ve okullarına gittiklerinde de çamurlu okul bahçelerinde zaman geçirmek zorunda kalan köy okulu öğrencileri Oğuzeli Kaymakamlığı’nın yapmış olduğu çevre düzenlemeleri sayesinde daha sağlıklı bir oyun alanı ve okul bahçesine kavuştu.
Proje kapsamında Demirkonak, Kılavuz, Karaman ve Ulaşlı İlköğretim Okulları’nda okul bahçelerine kilit taşları, futbol ve oyun alanları yapıldı. Oğuzeli Kaymakamlığı’nın yapmış olduğu çalışmalar ile çamurdan ulaşılamayan okul yolları tarihe karışırken, döşenen kilit taşları sayesinde köy çocukları çamurda yürümekten, çamurlu ve tozlu okul bahçelerinde oynamaktan kurtularak sınıflarında daha temiz ve beraberinde daha sağlıklı eğitimler almaya başladı. Köy okulu öğrencilerinin dinlenme saatlerinde daha düzenli ve temiz bir ortamda verimli zaman geçirebilmeleri amacı ile gerçekleştirilen projeden öğrencilerin bir hayli memnun oldukları gözlendi.