Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, ,“Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi büyüme ivmesinin ikinci çeyrekte de devam etmesi gelecek umutlarını daha da güçlendirdi” derken, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 5,1 oranında büyümesinin geleceğe daha olumlu bakmalarını sağladığını söyledi.

HIDIROĞLU: TOPARLAMA SÜRECİNE GİRİLDİ

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, "Ekonomimiz 2016 yılında yaşadığımız zorlukların ardından iş dünyamızın azmi, hükümetin reel sektöre verdiği destek ve teşviklerin de katkısı ile hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girdi. 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5, ikince çeyrekte yüzde 5,1büyüme performansı umutlarımızı güçlendiriyor. İnanıyoruz ki yılı yüzde 5’in üzerinde bir büyüme ile kapatacağız. Bunun için de daha çok üretim, daha çok ihracat ile süreci destekleyeceğiz. Hükümetimizin vereceği çeşitli teşvik ve desteklerle bu süreç daha da gelişecektir. Nitekim bu konuda yapılan hazırlıklar hepimize umut vermektedir” şeklinde konuştu.

KONUKOĞLU: UMUTLA BAKIYORUZ

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 5,1 oranında büyümesinin geleceğe daha olumlu bakmalarını sağladığını söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nisan-haziran dönemine ilişkin ikinci çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla (GSYH) verilerini değerlendiren Konukoğlu, “İkinci çeyrekte bayram nedeniyle oluşan iş günü kaybına rağmen ekonominin ilk çeyrekte elde edilen yüksek büyüme oranını devam ettirmesi memnuniyet verici bir tablo” dedi.