2017 yılında toplu ulaşımda dönüşümün en önemli hamlesi olarak başlatılan Gaziantep Kart projesi, AUSDER‘in, akıllı ulaşım sistemleri alanında, 'Belediyecilikte Ulaşımın Aklı Ödülü'ne layık görüldü.


Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ‘ın himayesinde, Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü, TÜRKSAT A.Ş., Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi Türkiye ‘nin önde gelen 40 kamu ve özel kurumunun iştiraki ile oluşan AUSDER (Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği), 2. Olağan Genel Kurulu ve Ödül Töreni Ankara’da gerçekleştirildi. AUSDER Genel Başkanı Erol Yanar, dernek olarak akıllı ulaşım sistemlerinin Türkiye'de profesyonel bir zeminde kullanılabilir ve yaygınlaştırılabilir olması için birlikte çalışılabilirliğe katkı sağlama görevini üstlendiklerini bildirdi.

‘Belediyecilikte Ulaşımın Aklı Ödülü’nü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ‘un elinden aldı. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ulaşım A.Ş. ‘yi temsilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, Gaziantep Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Recep Tokat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü katıldı. İHA
***