İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner, Gaziantep Sanayi Odası’nıziyaret etti. Büyükelçi Walter Haffner, eşi Tamar Almagor ve İsviçre Fahri Konsolosu Hasan Ersoy ile birlikte Başkan Adil Konukoğlu’nu ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Büyükelçi Walter Haffner’i ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Adil Konukoğlu, kentin ekonomisi ve sanayisi hakkında bilgi verdi. Gaziantep’in her zaman Türkiye’nin iki katı büyüdüğüne dikkati çeken Konukoğlu, 177 ülkeye yüzlerce çeşit ürün ihraç ettiklerini, yıllık ihracatlarının yaklaşık 6,5 milyar dolar olduğunu kaydetti.

HALI DA ÇOK İDDİALIYIZ

Türkiye’nin en fazla halı üreticisine ve en fazla makarna üretim kapasitesine sahip, ayrıca en fazla halı ihracatı ve en fazla dokunmamış kumaş ihracatı yapan il olduklarını bildiren Konukoğlu, Gaziantep’in 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat yapmayı. 350 bin kişiye istihdam sağlamayı, bütün ülkelere ihracat gerçekleştirmeyi, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olmayı hedeflediğini anlattı.

DÖRTYOL - HASSA TÜNEL BİLGİSİ

Sanayi Odası olarak gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Konukoğlu, Dörtyol-Hassa Tünel Projesi sayesinde bölge sanayicisinin denize ulaşımının kısalacağını, maliyet ve zamandan tasarruf ederek rekabet gücünün artacağını söyledi. Konukoğlu daha sonra, İsviçre Büyükelçisi Walter Haffner ve eşi Tamar Almagor’a bakırdan kahvedanlık hediye ederken, Büyükelçi de Adil Konukoğlu’na yöresel bir hediye sundu.

HABER MERKEZİ