Türkiye'nin tek ulusal haber radyosu NTV Radyo'nun en fazla dinleyici alan programı Halkın Sesi Gaziantep'te... 88.33 numaralı FM bandından dinlenen NTV Radyo, bugün Gaziantep'te... NTV radyosu Sedat Küçükay'ın sunuculuğunu yaptığı ve Tuğcan Otel'den yapılacak canlı yayınla Gaziantep'in sorunlarını Türkiye'ye duyuracak.. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Un Sanayicileri Federasyonu Genel Başkanı Erhan Özmen ve Mimar Sıtkı Severoğlu'nun konuk olacağı halkin sesi adlı program saat 16.20'de başlayacak.Bugün yapılacak olan yayında 9 Nisa'da şehrimizde düzenlenecek " Türk Mucit " isimli yarışmanın bölge finali öncesinde, Gaziantep'in sanayi alanındaki girişimci kimliği ele alınacak. Programda Gaziantepli sanayici ve işadamlarının girişimci ruhla bölgeye kazandırdıkları ticari hareketlilik ve kentin bölgede önemli bir sanayi merkezi haline gelmesi Türkiye'deki pekçok kent için model örnek olması konuşulacak. .Ancak Gaziantep'in bu "girişimci mucitleri" nin şimdi neden eskisi kadar Türkiye ekonomisinde etkin olmadıkları tartışılacak.
NTV Radyo'dan Sedat Küçükay'ın sunacağı proğramda şu değerlendirmenin yapılacağı öğrenildi.
-90'lı Yılların sonunda büyük bir sanayi hamlesi gerçekleştiren kent bugün ekonomik ve sosyal açıdan ne durumda ? Geçmişe oranla ekonomik dinamizmin yavaşladığı göze çarpan Gaziantep "kalıcı bir durgunluk" içinde mi ? Gaziantep gibi Anadolu'da şahlanan girişimci ruh ve onun sembol kahramanları , yani ticarette sınır tanımayan Anadolu Kaplanları bugün neden eski güçlerinden yoksunlar ?
Halkın Sesi adlı proğramda bu soruların yanıtlarını Gaziantep'in yerel yöneticileri, sanayici ve işadamlarıyla biraraya gelip bulmaya çalışıyor. Kentin ekonomik ve sosyal sorunları ele alınıp ortaya çözüm önerileri konuyor.