Gaziantep Kültür-Sanat hayatına güçlü bir katkı sağlamak amacıyla Gaziantep Valiliği ve Şehitkamil Belediyesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

“Buğday” filmi yazarı ve yönetmeni Semih Kaplanoğlu, Gaziantep’teki sanatseverlerle buluşacak. Ünlü Yönetmen Kaplanoğlu, bugün saat 19.30’da M1 Gaziantep AVM’de bulunan Sinepark Nakıp Ali sinemasında yapılacak gösterimin ardından Gaziantepli sanatseverlerle söyleşi gerçekleştirecek.

ÜMİT VERİCİ ÖNEMLİ BİR YAPI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türk Sinemasında önemli bir yeri bulunan Yönetmen Kaplanoğlu’nu ve ilimizde misafir etmekten duydukları memnuniyeti belirterek, “Bütün hemşehrilerimizi “Buğday” Filminin şehrimizde yapılacak gösterimine davet ediyoruz. Türk Sineması adına çok ümit verici bu önemli yapımı hep birlikte izleyelim” dediler.

“BUĞDAY”

Birçok sembol ve metaforla zenginleşen, orijinal dili İngilizce olan filmin çekimleri, Türkiye, ABD ve Almanya’nın farklı şehirlerinde siyah beyaz olarak gerçekleştirildi. Film, parlak bir kariyeri ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Suat Erin’in yolculuğunu konu ediniyor. Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı "Buğday" filminin başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor. HABER MERKEZİ