
Bu yollar tek yön olacak
Mücahitler Mahallesi Hastaneler ve oteller bölgesinde tek yön uygulamasına geçiriliyor. 25 Kasım’da başlayacak olan uygulama ile hastaneler bölgesine yapılacak yeni çalışmalar ve açılacak alternatif yollarla ulaşım rahatlayacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla Mücahitler Mahallesi Hastaneler ve oteller bölgesinde tek yön uygulamasına başlıyor. Ulaşım ağında gün geçtikçe artan özel araç kullanımı ile birlikte sürücülerin yaşadığı trafik sıkışıklığını azaltmak ve düzensiz araç park yapılmasının önüne geçmek için düğmeye bastı. Belediye yaya ve araç trafiği güvenli hale getirmek amacıyla GAZİRAY kent merkezi karayolu geçişinde kentimize kazandırdığımız yeni ulaşım aksını da dahil ederek Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi hastaneler ve oteller bölgesinde tek yön uygulamasına geçilecek.
CAZİBE MERKEZİ ORTAYA ÇIKACAK
Belediye hastaneler bölgesi olarak adlandırılan Mücahitler Mahallesi’ndeki hastane ve otellerin yoğunlukta bulunduğu alanın ulaşımını rahatlatmak giriş ve çıkış yol bağlantılarının sayısını arttırdı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi GAZİRAY Projesi’nde şehrin içinden geçen 5 kilometrelik bölümünün yer altına alınmasıyla birlikte sunulan imkanla bölgeye yeni 5 kilometrelik bir yol yaptı. Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinden hastaneler bölgesine yeni tek yönlü iki şeritli yol açan, bölgeden ayrılmak isteyen vatandaşlar için tek yönlü bir yol düzenlemesi yapılarak alternatif yollarla birlikte hızlı bir şekilde ayrılmaları sağlanacak. Hastaneler bölgesinde araç park sorunu içinse yeni bir otopark çalışması yapılacak. GAZİRAY’ın yer altına alınan bölümünün 200 bin metrekarelik alanda yol çalışmasının yanı sıra üst kısımda değerlendirilerek çevre düzenlemesi, yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş yolları oluşturulacak. Bölgeye yapılacak çalışmalarla birlikte yeni bir cazibe merkezi yaratılacak.
ŞAHİN: ŞEHİR SINIF ATLIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurumun bütün birimleriyle şehrin yaşam kalitesini yükseltmek için çok büyük bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Buda ciddi bir altyapı gerektiriyor. Vicdanen o kadar rahatım ki. GAZİRAY’ın 25 kilometresinin 5 kilometresini şehrin kalbinde yer altına almayı başaran bir ekibiz. Bu bir ekip çalışması. Ankara’da çok güçlüyüz. Vekillerimiz ve valimiz ile birlikte projeleri çok hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Şehrin kalbinde 5 kilometreyi yer altına alarak aslında metro getirdik. Hep başkalarının hikayelerini okuduk, başarılarını konuştuk artık kendi hikayemizi, kendi yerli ve milli başarımızı yazıyoruz ve bu yapılan çalışmaları bu dönemin başarısı olarak nesilden nesile aktaracak. 25 kilometrelik hafif yaylı sistemin 2 hattı hızlı tren. 10 kilometrelik tünel delerek bir taraftan Nurdağı’ndan geliyor. GAZİRAY ile de diğer iki hatta günde 100 bin kişi taşıyacağız. Ama en önemli kısım buraydı 5 kilometreyi yer altına almaktı. Bunun üzerine bir kısmı da 200 bin metrekarelik alanda hem otopark sorunun çözüldüğü hem bisiklet yollarının yapıldığı hem de yeşil alanın bulunduğu, büyük bir fırsat yarattı burası. 16 istasyonun her birinde çevre düzenlemesi, sanatı, tasarımı, ulaşım altyapısıyla şehir sınıf atlıyor. Bunu yaparken, buradaki otel, hastane işyeri ve konut sahipleriyle oturup beraber çalışıyoruz. Ne yapacağımızı onlara anlattık, onların görüş ve önerilerini aldık ve kararı uygulayarak fen işlerimiz altyapı işine, kent estetiğimiz de tasarımını çalışıyor. Bütün sorunlarının çözüleceği bu bölgeye insanlar geldiğinde farkı görmüş olacak” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.