Araban ilçesinde, bir manavın tezgahındaki insan ve hayvan şekillerine benzeyen patatesler görenleri şaşırtıyor.Araban ilçesi Besni Caddesi’nde manavlık yapan Mustafa Yıldız’ın tezgahındaki, insan ve hayvan şekillerine benzeyen patatesler görenleri şaşırtıyor.

Tezgahındaki patates kasasının içinden çıkan, insan ve hayvan şekilli patatesleri gördüğünde şaşırdığını söyleyen Manav Mustafa Yıldız, “Gaziantep’teki sebze halinden aldığım sebze ve meyvelerin içerisindeki patates kasalarını iş yerime getirip, tezgahımda satmak üzere sergilerken, kasanın birinin içindeki patateslerin insan ve hayvan şekillerine benzediğini gördüm. 25 yıldan beri manavlık yapıyorum, ilk defa insan ve hayvan şekline benzeyen patatesler gördüm. Tezgahımda bulunan kasanın içerisindeki, insan ve hayvan şeklindeki patatesleri birkaç gün satmayıp sergileyeceğim, patatesleri gören müşterilerim şaşırıyor” dedi.

Araban Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Ziraat Mühendisi Zeynel Güneş, insan ve hayvan şekilleri görünümünü alan patateslerin, yetiştirildiği arazi yapısı ve topraktaki sıkışmalardan kaynaklanan bir durumdan, değişik şekiller alabilme olasılığı olduğunu belirtti.

İHA