Çevreye verdiği sıkıntının yanısıra, yayalar ve araçlar için tehlike arzeden bu yıkımın, ilkel metodlarla gerçekleştirmesi çevre işyerlerinden ve vatandaşlardan büyük şikayet alıyor. Vatandaşlar "böyle giderkse 1 senede bitmez"diyerek, yıkım ihalesini alan firmanın dikkatinin çekilmesini istiyorlar.

Depreme dayanıksız çıkması nedeniyle yıkımına başlanan Gaziantep eski Vergi Dairesi binasında çalışmaların yavaş ilerlemesi tepki çekiyor. İki haftayı aşan yıkım çalışmalarında dün itibariyle 2 katın yıkımı gerçekleşti. Bu hızla devam edilirse yıkım çalışmalarının bir ayı bulacağını belirten çevre sakinleri, "Şehir merkezinde yollar kapalı, vatandaş kaldırımı kullanamıyor. Başımıza bir şey düşer diye korku içinde gelip geçiyoruz. Burası bir an önce yıkılmalı" dediler.


AĞIR AKSAK İLERLİYOR

Gaziantep Vergi Dairesi’nin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından Şehitkamil Kaymakamlığı ve Nüfus Müdürlüğü’nün taşınmasının planlandığı eski vergi dairesi, depreme dayanıksız çıkınca bundan vazgeçilmiş, bina uzun süre atıl vaziyette yıkılmayı beklemişti. Ocak ayı sonunda buranın yıkım ihalesi yapılmış, hazırlıkların ardındanda iki hafta önce yıkıma başlanmıştı. Ancak önce hırsızların sonra da intihar etmek isteyenlerin uğrak yeri haline gelen eski Vergi Dairesi binasının yıkım çalışmalarının ağır aksak ilerlemesi rahatsızlık vermeye başladı.
KORKUYORUZ
Çevre sakinleri yıkımın yavaş ilerlemesinden tedirginlik duyuyor. Bir kepçeyle yıkım çalışmaları sürerken tepkilerini dile getiren çevre sakinleri, u hızla devam edilirse yıkım çalışmalarının bir ayı bulacağını belirten çevre sakinleri, "Şehir merkezinde yollar kapalı, vatandaş kaldırımı kullanamıyor. Başımıza bir şey düşer diye korku içinde gelip geçiyoruz. Burası bir an önce yıkılmalı" dediler.
ARAÇ PARK EDİYORLAR
Öte yandan çoğu vatandaş yıkım çalışmaları nedeniyle araçlarını yıkılan binanın etrafına parketmezken, bazı vatandaşlarda binanın etrafına çevrilen korkulukların hemen yanıbaşına araç park ediyor. Meral KINACILAR