Büyükşehir Belediye Meclisinde bazı kararların Fatma Şahin’den talimat alarak seçim sonrasına bırakıldığı iddiaları tartışmaları beraberinde getirdi. Dünkü mecliste CHP’li Mehmet Sucu, bazı maddelerin komisyonlardan geçmediğini söyleyerek, “30 maddenin 1 saatte komisyondan geçtiğini bilirim 2 madde ne hikmetse birilerinin talimatıyla komisyondan geçmiyor. 31 Mart'a kadar bu kentin belediye başkanı Asım Güzelbey'dir. Hem ne malum Ak Parti'nin adayının kazanacağı?" diye konuştu.

KİMSEDEN TALİMAT ALINMADI

Meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısına CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu'nun iki gündem maddesi için Bütçe Komisyonu'nun Fatma Şahin'den talimat aldığı ve bu maddeleri sonraya bıraktığı iddiaları damgasını vurdu. Ümit Buzul kimseden talimat almadıklarını belirtirken Sucu, "31 Mart'a kadar bu kentin belediye başkanı Asım Güzelbey'dir. Hem ne malum Ak Parti'nin adayının kazanacağı?" dedi.

KİMİN KAZANACAĞI BELLİ Mİ?

11 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının açılışında söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, belediye meclisini çalıştırmama yönünde kararlar alındığını ve komisyonun dışarıdan talimat aldığını öne sürerek, "30 maddenin 1 saatte komisyondan geçtiğini bilirim 2 madde ne hikmetse komisyondan geçmiyor. 2 madde birilerinin talimatıyla komisyondan geçmiyor. Ak Parti belediye başkanının kazanacağı ne malum, belki başka bir partinin adayı kazanır. Bu kentin önünü tıkamaya ne hakkınız var" dedi.

BU KENTİN BELEDİYE BAŞKANI ASIM GÜZELBEY

31 Mart'a kadar bu kentin belediye başkanının Asım Güzelbey olduğunu söyleyen Mehmet Sucu, "Sesimi de yükseltirim eylemimide yaparım. 31 Mart'a kadar Asım Güzelbey belediye başkanıdır siz değilsiniz. Biraz saygılı olun. Demokratlıktan bahsediyorsunuz. Ben her zaman tahsise ve satışa karşıyım. Komisyonu keyfi olarak toplayamazsınız. Bu madde geçmesin diye talimat aldınız. Sayın Buzul komisyona gelmediniz ve telefon açarak bu maddeler geçmesin dediniz. Bütçe komisyonunu kınıyorum. Birilerinden talimat almanız adalete sığmaz" diye konuştu.

KİMSEYE TELEFON AÇMADIM

Ümit Buzul ise kimseden talimat almadıklarını söyledi. Sucu'nun iddialarının doğru olmadığını belirten Buzul, "Asım Güzelbey'in görevinin bittiği yönünde bir söylememiz olmadı, olamazda. Sizlerin de katılması içik komisyonu Carşamba yerine Perşembe gününe erteledik. Ben o gün komisyona gelmedim. Kimseye de telefon açıp bu maddeleri geçirmeyin demedim" dedi.

TİCARİ ALAN DEĞİL

Gündemin 3. maddesi olan Şahinbey ilçesi, Sarısalkım, Yamaçtepe ve Gerciğin mahallelerinde N38c-16a-3c, 3d,4c, N38c-16b-4d, N38c-16d-1b,2a,2b imar paftalarında Alleben Göleti ve çevresi uygulama imar plan revizyonu hakkındaki maddesi görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, Alleben göleti çevresinin ticari alan olmaması gerektiğini söyledi.

Ünsal Göksen ise, "Orada ticari alandan kastımız insanların dinleneceği, yemek yiyeceği ve düğünlerini yapacağı bir restoran var" dedi.

Gündem maddesi CHP'lilerin red oylarına karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.

PARKLARA CAFELERE KARŞIYIZ

Gündemin 8. maddesi olan Şehitkamil ilçesi Pancarlı Mahallesi 20K nazım imar ve 20 K-Ib, Ic uygulama imar paftalarında ada 422, parsel 50'de kayıtlı taşınmazın cafe-restoran alanı nazım ve uygulama imar plan değişikliği hakkında madde görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, parkların içerisine kafeterya ve cafe yapılmasına karşı olduğunu, parklarda vatandaşın ücretsiz oturabileceği alanlar oluşturulması gerektiğini söyledi.

İSİMLENDİRMELER DE YENİ DÖNEME KALDI

Gündemin 6. maddesi olan 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7. maddesinin (g) fıkrası ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 81. maddesi gereği Büyükşehir Belediye Meclisinin 26.01.2005 tarih ve 15 sayılı kararı ile kabul edilen cadde ve sokak isimlendirme ise yeni dönem meclis toplantısına kaldı.

MAHKEME KARARINI UYGULADIK

Toplantı sonunda Sucu'nun, halk otobüslerinde özellikle bazı hatlarda sıkıntı olduğunu hatırlatması üzerine Göksen, "Mahkemeye meclis kararının iptali için dava açmışlardı. Bu davayı kazandılar bizde meclis kararını iptal ettik. Mahkemenin kararı neyse uymak zorundayız. UKOME'nin kararı ise meclisi bağlamaz" dedi. Meral KINACILAR