Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkârları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Katmerci, sürekli değişen et fiyatlarının hem işletmeleri hem de vatandaşları olumsuz etkilediğini belirterek kalıcı çözüm çağrısında bulundu.

Kurban Bayramı’nın ardından kırmızı et fiyatlarına neredeyse her gün yeni zamların geldiğini ifade eden Katmerci, lokanta, kebap, döner ve benzeri işletmelerin artan maliyetler nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Et fiyatlarındaki sürekli değişimin işletmelerin fiyat istikrarını sağlamasını güçleştirdiğini kaydeden Katmerci, yaşanan durumun hem esnafın sürdürülebilirliğini hem de vatandaşların uygun fiyatlarla kırmızı ete ulaşmasını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

“Esnaf Günlük Fiyat Değişiklikleriyle Ayakta Kalmak İstemiyor”

Sektörden alınan bilgiler doğrultusunda küçükbaş hayvanlarda yaşanan kulak küpesi sorununun piyasadaki arzı olumsuz etkilediğini belirten Katmerci, nakliye sırasında küpesi düşen hayvanların kesimhanelerde kesilememesi nedeniyle piyasaya yeterli hayvan sevk edilemediğini ifade etti.

Katmerci, “Lokanta, kebap, döner ve benzeri işletmelerimiz bir yandan artan maliyetlerle mücadele ederken, diğer yandan sürekli değişen et fiyatları nedeniyle fiyat istikrarını sağlamakta büyük zorluk yaşamaktadır. Bu durum hem esnafımızın sürdürülebilirliğini hem de vatandaşlarımızın uygun fiyatla kırmızı ete ulaşmasını olumsuz etkilemektedir.” dedi.

Kulak Küpesi Sorunu Arzı Etkiliyor

Küçükbaş hayvanlarda yaşanan kulak küpesi sorununun çözümüne yönelik girişimlerin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü nezdinde sürdürüldüğünü belirten Katmerci, süreci yakından takip ettiklerini kaydetti. Katmerci, kulak küpesi uygulamasında yaşanan aksaklıkların giderilmesiyle birlikte piyasadaki hayvan arzının artacağını ve kırmızı et fiyatlarının yeniden makul seviyelere gerileyeceğini düşündüklerini ifade etti.

Kalıcı Çözüm Çağrısı

Tur sayısında düşüş otelleri vurdu
Tur sayısında düşüş otelleri vurdu
İçeriği Görüntüle

Esnafın günlük fiyat değişiklikleriyle ayakta kalmaya çalışmak istemediğini vurgulayan Katmerci, üreticiyi, esnafı ve tüketiciyi koruyacak kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Katmerci, “Esnafımız artık günlük fiyat değişiklikleriyle ayakta kalmaya çalışmak istememektedir. Üreticiyi, esnafı ve tüketiciyi koruyacak kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.