İl binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair bir çok konuda konuşan Hocaoğlu, " "Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le görüştük. Gaziantep için birlikte hareket eymeye hazır olduğumuzu ve şehir yararına olan projelerde destekçisi olacağımızı dile getirdik. Gaziantep Valimiz Davut Gül’ü de ziyaret ettik. Biz parti olarak Gaziantep için mücadele etmeye hazırız’ dedi. Hocaoğlu, bundan sonra her 15 günde bir kent gündemini değerlendirmek adına basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

HEDEF BİRİNCİ PARTİ OLMAK

İYİ Parti olarak hedeflerinin Gaziantep’te iktidar olmak olduğuna dikkat çeken Hocaoğlu, “Ya birinci parti olacaksınız ya da yerde olacaksınız. Maalesef biz bugüne kadar yerde kaldık. Maalesef birinci parti olamadık. Kongremizi dahi yapamadık. Geçen gün düzenlediğimiz kuruluş kutlaması da ilk etkinliğimiz olmuştu. Büyükşehir adayını biz çıkardık. İlçelerde de adaylarımız vardı. İki merkez ilçede bir tek meclis üyesi çıkaramıyorsak bunun adı başarısızlıktır” ifadelerini kullandı. Hocaoğlu, Gaziantep’te muhalefet yapmayacaklarını kaydetti. “Biz muhalefet partisi değiliz, biz muhalefet yapmayacağız” diyen Hocaoğlu, “İktidar hedefleyen, daha iyisini, daha güzelini yapmayı düşünen bir parti olacağız. Bizim muhalefetimiz kendimizle. Yaptığımızın daha iyisini yapmak için çalışacağız. Biz Gaziantep’in, ülkemizin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Kavga ile kırmayla bir yere varamayız. Kavga siyaseti yapmayacağız” diye konuştu.

KONGRE KARARI ALINDI

Kongre yapma kararı aldıklarını ifade eden Hocaoğlu, “Görevin bana verilmesinin ardından il ve ilçe yönetimlerinin kurulumlarını tamamladık. 30.10.2019 tarihli İl Yönetimi kararı ile kongre tarihini aldık. Tarihler henüz belli değil, Genel Merkezimize il ve ilçe kongrelerini yapmak için hazır olduğumuzu belirttik. Genel Merkezimizin bize vereceği tarihi sizlere duyuracağız. En kısa süre içerisinde İl ve ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız.”

MİLLET BAHÇESİ KONUSU

Millet Bahçesi Projesi’ne değinen Hocaoğlu, “Millet Bahçesi Projesi’ne STK’lar ile birlikte itirazda bulunduk. Gaziantep Valilik Binası’nın yapımında mühendis olarak görev aldım. Valilik Binası gerçekten ömrünü tamamladı mı? Eğer bina ömrünü tamamlamış ise valilik binasını yapan müteahhitten hesap sorulmalı. Gaziantep gibi bir kente yapılan valilik binası 25 yılda ömrünü tamamlamış ise Deprem Yönetmeliklerine göre bu bina kullanılamayacaksa, bu ihaleyi yapan kim ise hesap sorulması gerekiyor. Yazıktır, bu milletin parasını heba edemezsiniz. Bunu sayın Valimizden ve Belediye Başkanımızdan özellikle talep ediyorum. Bir hukukçu olarak Cumhuriyet Savcılarını da göreve çağırıyorum. Valilik binası 25 yılda ömrünü tamamlamış ise bunun ihalesini, binayı yapan, kabulünü yapan kim ise bunlardan hesap sorulması gerekiyor. Eğer Valilik Binası ömrünü tamamlamadı ise binanın ne kadar kullanılabileceğinin ve binanın maliyet hesabının çıkarılması gerekir.”

TRAFİK TIKANIYOR

“Gaziantep'te trafik sorununu hepimiz yaşıyoruz. Özellikle saat 16.00'dan sonra valilik binasının etrafındaki tüm arterlerde yollarda trafik tıkanıyor. Ambulans ve itfaiyenin geçme şanşı yok. Biz bunların önleminin alınmasını istiyoruz. Acaba Millet Bahçesi yapıldığında o arterler nasıl bir duruma gelecek? Bunun hesabı yapıldı mı? Valilik binasının kalması bu projede ne sakınca doğurabilir ki? İnsanlar inançları gereği cami güzel bir şey. O bölge iş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölge. Ev yok. Yani o camide yalnızca cuma namazı kılınabilir, bir de esnaf öğlen ve ikindi namazlarını kılabilir. Sabah, akşam ve yatsı namazlarını evlerinin olduğu yerdeki camilerde kılacaklar. Cuma namazı kılmak için o kadar milyon dolarlık harcamaya gerek var mı? Camiyi hayırseverin yaptıracağı söyleniyor. Yaptırsın, saygı duyarız ama biz Gaziantep'in daha büyük problemlerinin olduğunu düşünüyoruz.”

UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİN MERKEZİ

Hocaoğlu, Gaziantep’in uyuşturucu ticaretinin merkezi haline geldiği söyledi. Hocaoğlu, “Uyuşturucu trafiğinin merkezi haline gelmiş. Hacıbaba Mahallesi abluka altına alınarak helikopter destekli operasyon yapıldı. Peki, o operasyon yapılacak hale bu mahalle nasıl geldi? Tıpkı Diyarbakır'daki hendek ve çukur operasyonları gibi. Hacıbaba mahallesi bu hale gelene kadar neredeydiler? Bunun hesabı soruldu mu? Benim araştırmalarıma göre Gaziantep'te uyuşturucu tedavi merkezleri çok yetersiz ve şehrin içinde kalmış durumda. Yani uyuşturucu tedavi merkezlerine çıktığınızda, uyuşturucu alabiliyorsunuz. Bunların önlemlerinin almasını gerektiğini düşünüyoruz. Gaziantep’te Suriyelilerin oluşturduğu mahalleler var.” HABER MERKEZİ