AK Partili meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun gelmediği Büyükşehir Meclisinde son toplantısında duygulu anlar yaşandı., Ünsal Göksen başkanlığında yapılan meclise Ak Partili 10 meclis üyesi katılmadı. Göksen bu davranışa sitemkar konuştu ve katılmayan meclis üyelerini kınadığını söyledi.

HALKIN OYLARIYLA SEÇİLDİK

Konuşması sırasında duygulanan Ünsal Göksen, "Burası büyükşehir belediye meclisi. Bizleri halk seçti, son güne kadar isterdimki, bütün meclis üyeleri bugün burada olsun, birbirimizden helallik dileyelim. Çünkü halkımız bizi 30 Mart'a kadar görev yapalım diye seçti. Biz buraya halkımızın oylarıyla seçilip geldik. Bugün meclise gelmeyip katkı sunmayanları kınıyorum. Bizler yine bu şehirde yaşayacağız. 5 sene boyunca hiç seviyesiz bir meclis yapmadık. Herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

HELALLİK İSTEDİ

CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, 5 yıl şehrin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Bekir Öztekin ile zaman zaman kendi doğrularımız noktasında ters düştüğümüz oldu. Biz şehrimiz için doğru olduğuna inandığımız konuları savunduk, Sayın Bekir Öztekinde kendine göre doğru olan şeyleri savundu. Kendisini ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımızı kırdıysam özür diliyorm. Herkese hakkımı helal ediyorum. Onların hakkı varsa helal etmelerini istiyorum" dedi.

ŞEHRİMİZ İÇİN ÇALIŞTIK

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, helallik istedi. Sucu, "10 yıldır meclis üyeliği yapıyoruz. Mecliste kırmadan şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Şehrimizin geleceği için bazen insanları kırdığımızda oldu. Kimseyle şahsi bir meselemiz yok" dedi. Bekir Öztekin, siyasetin bir hizmet aracı olduğunu belirterek, "40 yıldır Türkiye'yi yönetenlerin bir kısmı mezarda. Hizmet yapanlar unutulmuyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda da hizmet etmeyi Allah bizlere nasip etsin" dedi.

2 GÜNDEM MADDESİ GERİ ÇEKİLDİ

Gündemin 1. maddesi olan 5216 sayılı büyükşehir belediye kanununun 26. madesi gereğinde belediyemiz tarafından Maanoğlu Parkı içerisinde yaptırılarak tamanlanan Katmerci, Kebap Evi, Satış Ofisi ve iki adet büfenin uygun görülecek süre ve bede üzerinden Gazibel A.Ş.'ye tahsisi, CHP'li meclis üyelerinin red oylarına karşılık Ak Partililerin oylarıyları gündemden çekildi. Gündemin ikinci maddesi olan imar planında 100. Yıl Kültür Parkı alanında kalan Oktay Veliç Alevli, Nüket Veliç Ersoy ve Ali Özcan Alevli adlarına kayıtlı tapunun Şehitkamil ilçesi gazi mahallesi pafta 36-37 ada 275,parsel 32'de kayıtlı 17.913 metrekarelik taşınmazın 5.001 metrekarelik kısmının kamulaştırma işlemine karşılık mülkiyeti belediyemize ait tapunun Şahinbey ilçesi K. Kızılhisar Mahallesi afta 17J-1d, ada 635, parsel 7'de kayıtlı 1.028,76 metrekarelik taşınmaz ve parsel 8'de kayıtlı 1.370,21 metrekarelik taşınmaz ile tapunun Oğuzeli ilçesi Körkün Mahallesi pafta 038b-03c-3b, ada 376, parsel 1'de kayıtlı 7.376,41 metrekarelik aşınmaz pafta 038b-04d-4d, ada 539, parsel 1'de kayıtlı 2.415,03 metrekarelik taşınmaz, parsel 2'de kayıtlı 2.538,29 metrekarelik taşınmaz, ada 563, parsel 1'de kayıtlı 11.407,69 metrekarelik taşınmazın trampası hakkındaki maddede yine CHP'lilerin red oylarına rağmen, Ak Partililerin oylarıyla gündemden geri çekildi. Meral KINACILAR