BİR ANONS ORTALIĞI KARIŞTIRDIGaziantep’in Karkamış ilçesinde bir camiden yapılan anonsun yankıları sürüyor. Vatandaşlarda büyük infial yaratan anonsta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon gerçekleştirileceği ve sokağa çıkılmaması gerektiği yolunda anons yapılmıştı. Yapılan anonsta, “Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Lütfen evlerinizden çıkmayın” ifadelerinin kullanılmıştı.Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Karkamış’ta duyulan sesler sizleri telaşlandırmasın, güvenlik güçlerimizin kontrollü müdahalesidir” demişti.Bu gelişme üzerine önce Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Karkamış'ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı gibi bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu" diye açıklama yaptı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde camilerden yapılan "operasyon nedeniyle sokağa çıkmayın" anonslarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soylu, etkinlik sonrasında konu ile ilgili soruya, "Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum." diye cevap verdi.